Als je zwanger bent komen er veel dingen op je af die geregeld moeten worden. Je hebt natuurlijk een uitzet nodig (of wat extra/andere spulletjes bij een 2e of volgend kindje). Maar, wat ik zelf heel leuk en belangrijk vind, er moet ook een naam uitgekozen worden. De naam die jullie beide, als ouders, perfect vinden voor jullie kindje.

Inmiddels zijn wij ook bezig met een naam. We hebben daar wel een aantal ‘voorwaarden’ aan. Dat maakt het zoeken niet makkelijker, maar zorgt wel dat hij wat beter bij ons past denk ik.

  • De naam moet bij de naam van Luca passen (ik vind Luca en Marije zo raar klinken, als i Marije op zichzelf een leuke naam) en bij de achternaam.
  • We willen ons kindje 2 namen geven, een roepnaam en een doopnaam. Simpele reden dat Luca dat ook heeft. (En ik dan dus de enige ben zonder doopnaam, aaaah).
  • De namen mogen geen rare of aparte afkortingen hebben. Je zult je kind maar W.C. als voorletters geven.
  • Liefst ook niet een te populaire naam, dat ze met 2 andere meisjes in de klas komt met dezelfde naam. Maakt het zo lastig. 
  • De betekenis moet goed zijn. Voor Luca hadden we eerst Damien als naam. Dit is afgeleid van de duivel. Ik vind het nog steeds een super leuke naam, maar wil mijn kind die niet geven. Persoonlijk vind ik het niet oké om mijn kindje te laten dopen en dan zo’n naambetekenis mee te geven. 
  • We moeten beide de naam leuk vinden, ook de doopnaam.

Dat laatste puntje maakt het voor mij nogal lastig. Ik had echt al een hele rij met namen klaar liggen, ook doopnamen, maar M. vond deze toch niet zo geschikt voor ons dochtertje. Dan houdt het al snel op. Helaas vond ik er echt wel hele leuke namen bij zitten en ging dus steeds vergelijken. Dat maakt het niet fijner en beter haha. Buiten dat M. sommige namen niet uit kon spreken of zelf met Berta aan komt. Nee, dat gaat het niet worden. Ze is geen koe. (Sorry voor de Berta’s onder ons!)

Dus we stoeien nog even verder. We kijken op internet, om ons heen en in series of op de tv welke namen er voorbij komen. Zoeken op internet naar de betekenis van de naam en als deze goed is plaatsen we hem op ons lijstje. Uiteindelijk zullen we dan vast tot een goede keuze kunnen komen, vroeg of laat. Ze zal een naam krijgen die wij perfect voor haar vinden en die goed bij ons past.

Hoe hebben jullie de naam (namen) van jullie kind(eren) gekozen? Waren jullie er snel uit?


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: