Met een hapje van het heerlijke gedroogde fruit van Bob & Roy’s in mijn mond begin ik aan dit artikel over de negenmaandenbeurs en de huishoudbeurs. Gister ben ik daar samen met mijn moeder, tante en schoonzusje naar toe geweest. Hoewel we op mijn schoonzusje na allemaal uit de baby’s zijn, waren we de meeste tijd toch kwijt op de negenmaandenbeurs. Wat kregen we veel informatie en wat was er veel te doen. Mijn schoonzusje won zelfs een babyhangmat van minimonkey (check mijn stories!).

Vergeleken met vroeger…..

Leuk vond ik het om de verhalen van vroeger te horen. Dat de meeste dingen er toen eigenlijk niet waren (jawel, maxicosie was er toen ook al hoor) en de huishoudbeurs draaide echt om, jawel, producten voor het huishouden. Waar het nu gewoon echt iets is voor iedereen, jong en oud, met ook veel eten en interieur producten. Het is dus wel degelijk heel erg veranderd. Dat zullen wij vast ook hebben wanneer wij over 30 jaar met onze kinderen daar lopen. Maar goed, terug naar nu. Het is dus zeker niet alleen voor de oudere huisvrouw. Het is eigenlijk voor het hele gezin een dagje uit. Met leuke speelplekken voor de kinderen, kolf en voedings- en verschoonruimtes voor de kleinsten en zelfs schminken.

De-kleine-keuken-eten

De-kleine-keuken-verzorging.

Terug naar merken waar ik van hou

Op mijn blog zien jullie heel veel producten en spullen langskomen. Wat wij allemaal hebben gebruikt of nu gebruiken. Maar het leek me leuk om nu eens stil te staan bij producten waar we echt heel veel aan hebben en die ik dus ook echt zelf koop. Ik heb hier niets van gesponsord gekregen (mocht alleen als pers naar binnen, maar de producten heb ik allemaal zelf gekocht). Zo ben ik weer langs geweest bij de kleine keuken voor lekkere en verantwoorde tussendoortjes voor de kinderen, kwam ik bulbby tegen en kocht ik een chocola bij handsoffmychocolate.

bulbby

luiertassen i am a little company

Autostoeltjes en wandelwagens

Er zijn zo veel verschillende merken. Wat ik zelf ervaar en heb ervaren; duurkoop is echt te merken aan kwaliteit van de producten. Zeker van een huismerk bij de bouwmarkt zijn de stoeltjes echt ook goed. Daar zitten ze nu ook op beide. Alleen merkte ik bij de stoel doe we voor Nola hadden hiervoor, de maxicosie axissfix dat hij makkelijker dicht gingen en zat naar mijn idee echt fijner. Maxicosie is een Nederlands merk en luistert naar klanten. Als het veiligheid, comfort en gemak voor ouders staan wel voorop. Daarom is er nu een nieuw stoel voor je newborn, waarmee je niet het hele onderstuk ook uit de wagen hoeft mee te nemen. Scheelt kilo’s tillen. Hij is er ook in verschillende kleuren én won een innovation award. Daarnaast is de stoel die we voor Nola gebruiken nu uitgebreid en vernieuwd, een opvolger dus. Waarin je kindje vanaf 40 cm al kan zitten in de zitverkleiner (40-60 cm). Plus er zit een doorluchtingssysteem in. Ideaal met de warme zomer die er weer aan komt (hoop ik althans). Daarbij kunnen ze in die stoel tot 105 cm (4 jaar) achterwaarts vervoerd worden. In sommige landen bij wet verplicht!

autostoeltje-winnaar

opvolger-onze-autostoel

Wat kun je allemaal vinden op de negenmaandenbeurs & huishoudbeurs?

Stiekem kan ik je beter vertellen wat je niet kun vinden, maar goed. Komt het; luiertassen (echt hele toffe) kleren, speelgoed, flesjes, speentjes, boeken, eten, verzorgingsproducten, kleding (voor groot en klein) fietsen, wandelwagens, autostoelen en babykamers. En nu ben ik vast iets vergeten te vertellen. Alle shops die er staan hebben ook te leuke beurs aanbiedingen. Dus echt de moeite waard om even langs te gaan als je ergens je zinnen op hebt gezet. Zo kun je bij de kleine keuken 5 producten voor 10 euro halen (als je dat goed doet heb je best veel korting), zodoende had ik met 3 pakken koekjes en 2 zakken chips 1,85 korting als ik het goed heb. Handsoffmychocolate heeft 4 repen voor 6 euro of 1 voor 2 euro. Alleen staat die op de huishoudbeurs. Maar goed, daar gaan we gewoon even langs toch?!

Slaapzakken mey.co

speentjes kiddoz

Huishoudbeurs voor oude vrouwen?

Nu kan ik me voorstellen dat het imago wat verstoft is van de huishoudbeurs. Maar tegenwoordig heb je echt leuke spullen en aanbiedingen. Zelf kom ik er stiekem gewoon voor de foodhal. Nieuwe producten proeven en lekkers mee naar huis nemen. Maar je hebt ook de Albert Heijn er staan en Terstal bijvoorbeeld. Er zijn zo veel verschillende hallen dat er echt ook voor jou iets leuks bij zit. Je hoeft ook niet alles even goed te bekijken toch? Je kunt gewoon op je doel af gaan (bekijk van te voren even de plattegrond) en haal wat je graag wil hebben. Het is 9 van de 10 keer echt goedkoper dan in de winkel (als je dat merk product koopt dan he, niet met aanbiedingen en budgetproducten meegerekend).

Kleding-terstal

selfie

Maar wat heb je dan uitgegeven?

Je mag gewoon je eigen eten en drinken meenemen (aanrader hoor, want een muffin kost gewoon 4 euro en een tompouce bij de hema 5,50!) dus daar hoef je het niet aan uit te geven. Totaal was ik deze dag (zonder kaartje en trein) 27,10 kwijt. Wil je het nog gespecificeerd weten? Ik liet het al even zien in de shoplog op instagram.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Minke (@mamaminke.nl) op

Nog even voor de zekerheid;

10 euro voor 5 producten bij de kleine keuken

11.95 voor een pons en 2 washi tapes bij studio ins en outs

4 euro voor 2 repen chocola bij handsoffmychocolate

2,15 euro voor lekkers bij Bob en Roy’s.

Totaal 27,10 euro.

Wil je nog naar de huishoudbeurs of de negenmaandenbeurs? Wees dan snel, zaterdag en zondag kun je hem nog bezoeken. En anders ben je natuurlijk altijd volgend jaar welkom. Ben jij wel eens bij de negenmaandenbeurs en/of de huishoudbeurs geweest?

Negenmaandenbeurs & huishoudbeurs pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: