Het is carnaval en dat betekend voor mij als christen dat ook de tijd voor Pasen bijna begint. Woensdag is het as-woensdag (ken jij al die namen nog van de dagen?) en dan start de 40 dagen tijd. Voor kinderen is er vaak veel te vinden. Ook bloggers besteden daar veel aandacht aan. Maar ik merk dat ik als moeder en vrouw ook graag gevoed wordt in deze tijd. Gevoed door woorden, beelden en overdenkingen. Nu kun je samen met je kinderen mee doen met de 40-dagentijdkaartjes van Studio Sprankel, maar is het niet heel tof om ook je eigen leesplan te hebben voor deze tijd? Maartje Kok schreef voor Zij lacht het leesplan Kom en Zie.

voorkant  Pasen kom en zie

Als je voeding mist kun je het niet doorgeven

Ik ben er van overtuigd dat wanneer ik als moeder en vrouw geestelijke voeding mis, ik dit ook niet door kan geven aan mijn kinderen. Hoe wil je anders kennis overdragen als je die zelf niet beschikt? Daarom ben ik van mening dat het van belang is jezelf te blijven verdiepen in je geloof, ongeacht welk geloof dat is. Ik denk dat dit universeel geldt voor de Bijbel en de Koran en alle andere boeken die bij een religie horen. Daarom lees ik de Bijbel, lees ik inspirerende blogs die ik tegen kom en probeer ik naar de kerk te gaan. Nee het trekt me niet altijd, maar soms is het even doorbijten. Extra leuk vind ik het dan in bepaalde tijden  mee te doen met een leesplan. Zoals dit leesplan voor de 40-dagentijd.

binnenkant 40-dagentijd Pasen kom en zie

40-dagentijd leesplan van zij lacht

Eerst maar even de praktische informatie. Je kunt het boek kopen voor 18.99 euro bij de plaatselijke christelijke boekhandel of via deze link bij bol.com. Het boek is niet op data, dus je kunt hem ook volgend jaar weer gebruiken. Er staan wel dagen bij, maar de 40-dagentijd begint altijd op as-woensdag dus dat is geen probleem. Op zondag staat er een gebed, de rest is ingevuld meer lange en minder lange teksten, soms staat er ook een opdracht bij die je kunt doen. Dat zijn soms hele kleine opdrachten en soms wat langere.

close up  Pasen kom en zie

Denken aan boek voor de adventstijd

Het 40-dagentijd leesplan doet me qua look en feel denken aan het boek voor de adventstijd. Prachtige foto’s, mooie afgestemd qua kleur op elkaar. Overzichtelijk en een mooie opmaak. Een boek dat je graag naast de prachtige Bijbel van Zij lacht neer legt op tafel. Een boek dat gezien mag worden. Extra fijn, want zo ligt hij mooi in het zicht. ‘Vergeten’ om stille tijd te doen is dus eigenlijk geen optie meer. Maar nog veel leuker is het natuurlijk om het samen te doen. Heb je nu, net als ik, niemand om samen mee te lezen. Kijk dan vooral eens op instagram. Ik zag daar de #40dagenkomenzie voorbij komen. Deel vooral je eigen inzichten die je haalt uit dit mooie boek. Zo kunnen we elkaar helpen en bemoedigen.

Hoe bereid jij je graag voor op Pasen als vrouw/mama zijnde?

Pasen 40-dagentijd pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: