Deze tag vond ik op de blog van Tamarah. Omdat ik zelf bezig ben met hardlopen, zoals jullie weten uit mijn ‘back on track’ blog die iedere maandag verschijnt. Het leek me daarom leuk om deze tag in te vullen voor jullie. Lezen jullie mee?

Wanneer besloot je te gaan hardlopen?

Net voor het hardlopen.

Ooit, in een ver verleden, ben ik begonnen met hardlopen. Ik wilde meer conditie en iets afvallen. Ik had nooit een doel om te gaan tot mijn opa overleden was. Ik ging gewoon naar de begraafplaats waar mijn opa lag rennen. Dat was iets te veel van het goede, gelukkig was mn zusje mee op de fiets en kon ik achterop terug. Toen ben ik vaker gegaan. Helaas had het voor mij een ander effect, ik kwam steeds meer aan. toen ben ik ermee gestopt. Maar niet voor goed. Toen ik bij M. ging wonen ben ik weer begonnen. Zij deden mee met de hoge veluweloop, zijn vader en broertje, en ik zei toen heel stoer dat wij het jaar erna ook mee zouden doen. En zo geschiede. Toen werd ik zwanger van Luca en later ben ik weer begonnen zoals jullie weten. 


Wat was jouw beginnersfout/-valkuil?

Veel te hard lopen. Dat is helemaal niet nodig. Het beste is om op je eigen tempo te gaan lopen. Hoe langer je het doet hoe meer je aan kunt en je kunt dus ook harder gaan lopen. Verder ging het eigenlijk wel goed. Al had ik in het begin niet de juiste schoenen. Ik liep gewoon op mijn korfbalschoenen. Nu heb ik goede hardloopschoenen die helemaal aangemeten zijn in de winkel. Dat merk je wel en loopt echt een stuk beter. 

Heb je wel eens last gehad van blessures?

Ik heb verrekte enkelbanden gehad, maar dat kwam door korfbal. Alleen kon ik toen natuurlijk ook niet hardlopen. Verder heb ik door het hardlopen niet echt een blessure gehad. Wel eens last van mijn kuiten of andere spieren. Al zal dat vast komen omdat ik ze niet voldoende gebruik haha.

Wat draag je tijdens het hardlopen?

Mijn kleren voor de winter.

In de zomer, als het nog lekker warm is draag ik een sportbh, t-shirt en kortebroek. Heel simpel en kun je met verschillende sporten dragen. Voor de winter heb ik een hardloopbroek en hardloopshirt van de lidl. Daar zitten ook reflecterende delen op, wel handig als het donkerder weer is. Ik zou nog graag een armband willen waar je mobiel en/of sleutels in kunt bergen. Nog even sparen. 

Welke schoenen draag je tijdens het hardlopen en heb je aan- of afraders?

Mijn mooie hardloopschoenen die ik vorig jaar heb gekregen voor mijn verjaardag. Geen idee welk type of merk, maar ze lopen super fijn.

Gebruik je app’s tijdens het hardlopen?

Ik gebruik de mp3 bestanden van start to run met Evy. Verder helemaal niets. 

Maakt lopen je hoofd leeg of vind je het juist heerlijk om zo de dag door te nemen?

Ik probeer mijn hoofd leeg te maken. Dat wil niet altijd lukken en vaak denk ik aan 1000 en 1 dingen. Tenzij ik het zwaar heb tijdens het lopen. Dan concentreer ik me op mijn ademhaling en probeer het zo goed en lang mogelijk vol te houden. 

Wat staat er nog op je wishlist?

Ik wil nog graag een garmin vivofit of iets wat daar op lijkt om mijn stappen te tellen. Maar dat is niet perse voor het hardlopen. En dan, zoals ik al zei, een armband voor telefoon en/of sleutels. Verder voor hardlopen nog nieuwe shirts en hemdje voor nieuwe warme seizoen volgend jaar. Sparen, sparen en nog meer sparen. 

Wat zijn je irritaties om je heen tijdens het lopen en wat werkt juist bemoedigend?

En mijn mooie hardloopschoenen.

Mijn irritaties zijn: honden of andere dieren die op me afkomen. Ik hou echt helemaal niet van dieren. verkeerslichten die op rood staan zodat je niet lekker door kunt rennen.
Bemoedigend vind ik: De lessen van Evy zodat je niet hoeft na te denken wat je moet doen, dat je bij de club hoort van ‘de hardlopers’ en je dan zo’n blik van verstandhouding hebt, betere conditie dat je elke keer iets meer kunt.

Lopen jullie ook hard? Hoe gaat het bij jullie? Jullie zijn natuurlijk vrij deze tag over te nemen. Laat je het dan weten in een reactie? Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden. 

Liefs,
M.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: