Ik schreef al eerder over dit project van mij. Dat bedacht ik naar aanleiding van mijn eigen zoektocht naar een leuke kinderbijbel, die toch alles heeft van een gewone bijbel. Vandaag de eerste bijbel die ik wil bespreken met jullie. Ik kreeg het boek Lucas uit de samenleesbijbel opgestuurd om te reviewen. Een kinderbijbel bij uitstek denk ik. Maar wat vind ik er van en voor welke leeftijd is hij geschikt volgens mij? Lees het hier.

De samenleesbijbel
De naam van deze bijbel zegt het al natuurlijk. Het is een bijbel die door gezinnen gebruikt kan worden om samen te lezen uit de bijbel. Er is gebruik gemaakt van de tekst uit de bijbel in gewone taal. Een makkelijk te begrijpen vertaling ook voor kinderen. Ze geven zelf aan dat de bijbel geschikt is voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar.

Wat maakt deze bijbel bijzonder?
In deze bijbel staan er verschillende opdrachten in, dingen om over na te denken. Liedjes die je kunt zingen bij een bepaalde tekst. Uitleg over een thema, bijvoorbeeld pasen. Eigenlijk dus een soort verdieping op het niveau van de kinderen. Dit wordt gescheiden door de verschillende routes die je kunt volgen in de bijbel. Er zijn er namelijk drie, die aangepast zijn op de verschillende leeftijden.

pagina voorbeeld uit de samenleesbijbel

Wat vind ik van deze bijbel?
Ik vind dit een erg leuke bijbel en zou hem dan ook zeker aanschaffen als mijn kinderen wat ouder zouden zijn geweest. Nu ben ik toch wat terughoudend, ze zijn nog erg jong namelijk. Misschien is er wel een nog leukere bijbel uitgekomen tegen de tijd dat mijn  kinderen aan deze bijbel toe zijn. In het deel dat ik heb ontvangen kun je alleen route 2 volgen. Leuk om te proberen en een middenweg qua leeftijd. Fijn dat dit bestaat, want de aanschaf van een bijbel is toch wel erg prijzig in de meeste gevallen.

De bijbel bevat leuke doe opdrachten en stof tot nadenken. Je kunt meer verdieping halen uit de thema’s en je kunt het levendig maken door de liederen te zingen of luisteren die er bij horen. Een groot pluspunt. Ik hou van zingen met mijn kinderen en zij vinden dit ook erg leuk. Als is het maar gewoon om te luisteren. De extra achtergrond informatie is ook erg leuk, zeker voor de nieuwsgierige kinderen. Zo krijgen ze een nog beter beeld van hoe de tijd toen was en hoe bepaalde gebruiken toen waren.

Voor welke leeftijd is deze bijbel geschikt?
Wat ik er nu over kan zeggen denk ik dat zij met hun schatting aardig in de buurt komen. Het kan zijn dat je kindje al een stuk wijzer is als hij bijvoorbeeld 5 jaar is. Dan kun je hem of haar uitdagen met deze bijbel. Ook kan het zo zijn dat je kind van 15 deze bijbel nog leuk vind. Het ligt ook echt aan de interesses van je kind. Jonger als 5 zou ik echt niet gaan, dan wordt het te moeilijk en kun je denk ik beter gaan voor een kinderbijbel voor jongere kinderen.

Hebben jullie deze bijbel al of overweeg je hem aan te schaffen? Waarom zou je hem juist wel of juist niet kopen?

liefs Minke

Je kunt het deel Lucas hier bestellen of bij je plaatselijke boekhandel. Kijk hier voor de hele samenleesbijbel.

gesponsordDeze tekst bevat een affiliate link

3 thoughts on “Zoektocht naar een kinderbijbel: De samenleesbijbel

  1. Wij hebben hier ook het bijbelboek Lucas in deze bijbelversie en mijn dochter van bijna 8 wil de uitvoering voor haar verjaardag. De bijbel is wel vrij prijzig maar wel veel verdieping op kinderniveau. Ben benieuwd naar de hele bijbel..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: