De meeste moeders zijn blij als ze aan het eind van de zomer een spandoek zien hangen. Hoera, de scholen zijn weer begonnen. De kinderen worden voor een deel van de dag vermaakt en mama heeft weer tijd om dingen te doen die ze zelf graag wil. Die eindeloos durende vakantie is dan eindelijk voorbij. De kinderen gaan weer in het gareel en mogen weer naar school.

6 weken lang
Soms zou dat best makkelijk zijn. Als je dat echt zo vind aan het eind van de vakantie. Ik hoor het vaak genoeg om me heen. Eerlijk gezegd had ik gedacht daar ook bij te horen. Aan het begin van de vakantie zag ik er best wel tegenop. 6 weken lang geen peuterspeelzaal. 6 weken lang de hele dag 2 kinderen thuis. 6 weken lang een man die gewoon aan het werk is. Wat lijken 6 weken dan lang als je er voor staat.

Eigenlijk is dat ook wel gewoon zo. Voor de kinderen is 6 weken ook erg lang. Waarom niet wat opsplitsen? Garantie voor mooi weer heb je toch niet in de zomer dus dan kun je net zo goed in het voorjaar en in het najaar ook een extra weekje vrij hebben en dan in de zomer 4 weken. Maar goed, het is dus 6 weken lang (middelbare school vaak nog langer). En waar ze dat in hun jonge jaren echt te lang vonden, kan het voor de wat oudere kinderen niet lang genoeg zijn.

Het viel mee
Die 6 weken vielen me mee. Ze vielen me eigenlijk heel erg mee. Ik kan me nog zo goed herinneren dat ik zei dat we al weer op de helft zaten van de vakantie. Er waren al weer 3 weken voorbij. Soms hadden we prachtig weer, soms heel erg druilerig helaas. Maar het ging echt goed. Heel erg goed. We vermaakten ons samen prima. De meeste klusjes in huis werden gewoon gedaan, we maakten lol en hadden veel pret. Ook zijn we met enige regelmaat naar de speeltuin of kinderboerderij geweest. Een vakantie vol uitjes en gezelligheid.


Eigen ritme
We hadden er helemaal ons eigen ritme aan gegeven. Eigenlijk best leuk en heel fijn. Nola kon slapen als zij moe was, geen rekening houden met wegbrengen of ophalen van Luca. We konden ergens naar toe gaan zonder op de klok te kijken of we Luca moesten halen. Uitjes waren makkelijker te plannen en Luca kon ook door de weeks bij opa en oma gaan slapen. Een win-win situatie dus. Heerlijk luieren in bed in de ochtend. Niet direct op hoeven staan en klaar te maken voor school. Wat was het toch fijn.

Ander eigen ritme
Nu Luca weer naar school gaat moeten we een ander ritme zien te vinden. Een ander eigen ritme. Ik vind dat belangrijk, dat iedereen in het gezin zijn eigen ritme kan aanhouden. Je bent nou eenmaal niet allemaal een ochtend mens of allemaal een avond mens. Wij als ouders zullen daar wat meer aan moeten toegeven, we kunnen natuurlijk niet altijd in bed blijven liggen ’s ochtends. Maar soms, zo af en toe. Dan is het toch heerlijk als papa even kan uitslapen en mama in de middag even kan bloggen. Gewoon omdat het kan, omdat het ons eigen ritme is. 

Vinden jullie het fijn als de kinderen weer naar school zijn? Of vind je de vakantie ook net zo leuk als wij hem vinden?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: