Een spannende erfenis, stiekem lijkt me dat heel leuk. Maar ik weet er genoeg van dat ik nooit zomaar een erfenis zou aanvaarden. Beetje risico van het vak misschien als jurist zijnde. Maar toch kun je dan ook een hoop mislopen. Zoals een verhuizing, een schatkaart en een heus museum met orgel en muizen. En over de kippen zal ik maar niets zeggen. Natuurlijk heeft deze familie Groot Pedaal ook hun afweging gemaakt. Maar toch kiezen ze voor om het avontuur aan te gaan. Wat zou jij eigenlijk met een erfenis doen? Kies jij voor de spannende erfenis of ben je, net als ik, toch wat voorzichtig?

De spannende erfenis

De spannende erfenis

We starten de spannende erfenis met een voorstelrondje. Handig want zo leer je de familie direct kennen. De familie Marcus en Pien Groot Pedaal krijgt een hekel nette brief met gouden krul letters. Van notaris Goedehoop. Mila vind de brief op de mat. Wat zou daar nu in kunnen staan? Later ontdekt ze samen met haar ouders dag ze een grote erfenis krijgen. Een museum. Van haar oom Hubert. Omdat ze er vanuit gaan dat hij is overleden. Samen gaan ze op avontuur. Verhuizen, verbouwen, een nieuwe school en nieuwe vrienden. Lukt het de familie om het museum te openen? En kan Mila de schat vinden met haar nieuwe vriend?

voorstellen

Zie je wat er gedaan is met de namen? Naast dat ze modern zijn (Mila is toch wel een naam van de laatste jaren) zitten er ook verwijzingen in. Zoals ‘Goedehoop’. Ik vind dat heerlijk. Het boek is geschreven door Willeke Brouwer. Herkenbaar voor de kinderen die al vaker boeken van haar hadden gelezen (ze heeft een herkenbare en leuke schrijf- en tekenstijl. De illustraties maken het verhaal nog leuker. Daarnaast is het verhaal niet te lang. Perfect voor kinderen die lezen niet als hobby zien. Officieel geschreven voor kinderen van 7 tot 9 jaar. Maar ik las hem met onze 10 jarig. Die, zoals je hierna kunt lezen, erg enthousiast was over het boek. Ik zou hem ook niet met onze jongste van 8 (groep 4) lezen persoonlijk. Eerder dan groep 5 en 6.

verhuizen of niet?

Komt er nog zo’n boek, mama?

Als het aan onze zoon ligt kan Willeke direct aan de slag. Hij vond de spannende erfenis zo leuk dat hij:

  • 1. Vroeg of we hem uit konden lezen (dit gebeurt echt sporadisch!); en
  • 2. Vroeg of er nog een boek van kwam.

En dat voor een kind dat we niet direct aan het lezen krijgen. Fantastisch dus. Een boek dat aanspreekt voor kinderen. Dat maakt dat je door wilt lezen. Met spanning, maar niet te veel. De illustraties maken het gewoon helemaal af. Wij zijn erom blij en verrast met/door dit boek. Een aanrader dus om te lezen. Voor kinderen in groep 5 en 6 zou ik zelf zeggen. Maar kan voor sterke lezers ook wel eind groep 4 al misschien.

Op naar een volgende deel

Nu vroeg onze zoon dus of er een volgend boek kwam. En gelukkig kon ik hem vertellen dat er inderdaad nog een boek zou komen. De spannende erfenis is namelijk deel 1 in de nieuwe serie ‘museum ravage’. Waarom de serie zo heet kom je achter wanneer je het boek leest. Ik ben heel benieuwd naar het volgende deel. Vooral ook of je de delen los van elkaar kunt lezen. Maar dat is nog even wachten dus. In de tussentijd kunnen we nog de andere series lezen die Willeke Brouwer heeft geschreven:

De spannende erfenis - achterkant

Specificaties De spannende erfenis

Auteur en illustrator: Willeke Brouwer | uitgeverij: kok boekencentrum | prijs: 10,99 euro | ISBN: 9789026627446 | 96 pagina’s | eerste uitgave: 1 november 2023 | je koopt het boek bij je plaatselijke boekhandel of via deze link bij bol.com

footer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: