Zondag 29 juni was het zo ver. Luca was die dag jarig en dat wilden we natuurlijk vieren met familie en vrienden. Maar hoe hebben we dat nou gedaan voor zo’n klein mannetje. Want is die verjaardag niet meer voor de foto’s en de ouders? Luca zal er in ieder geval niet veel van herinneren en alleen de foto’s bekijken later. Toch vonden ook wij het leuk om hier wel wat uitgebreid bij stil te staan. Lees verder om erachter te komen wat we hebben gedaan.

Een aantal weken van te voren heb ik een lijst gemaakt met wie ik dacht dat Luca veel zou hebben. Die hij aardig vond en bij wie hij graag is. Nu is dat natuurlijk onze familie. Zijn opa’s en oma, de overgroot oma’s, de tante’s en oom’s. Verder heb ik een aantal vrienden uitgenodigd die veel met hem hebben, vaak bij hem zijn geweest, hebben opgepast en gewoon de mensen die een ‘klik’ met hem hebben. Nog een uitnodiging maken en de mensen zijn op de hoogte. Totaal zaten we op 15 gasten. Een mooi aantal vind ik zelf.

Ik ben voor Luca bezig een plakboek te maken met kaarten en foto’s van zijn eerste jaar. Maar ook van zijn verjaardag wil ik een leuk boek maken. Nu ben ik zelf niet goed in het versturen van kaarten en ik denk meerdere met mij niet. Dus dacht ik, wat kan ik daar op verzinnen om toch een leuke wens en aandenken van de gasten van zijn verjaardag te hebben. Toen kwam ik op het idee een soort wensboom te maken. Ik heb een kaartje voor project life geprint en gevraagd of de gasten een leuke wens voor hem op dat kaartje wilde zetten. Deze kan ik verwerken in zijn album. Misschien wordt het wel echt een soort boom, daar ben ik nog niet helemaal uit.

We hebben natuurlijk ook de kamer versiert. Luca vond vooral de ballonnen erg interessant haha. We hebben 2 vlaggenslingers en een hiep hiep hoera slinger opgehangen. Aan het poortje bij de tuin hebben we nog ballonnen gehangen zodat iedereen kon zien dat hier feest was. Ook hebben we ballonnen aan zijn kinderstoel gehangen. Zo was het lekker feestelijk voor hem (en ook heel erg veel afleiding haha).

Foto gemaakt door Remco van der Eijk.

Toen kwamen we aan bij het punt van gebak. Voor Luca hoefde het van mij niet groots, vet en calorierijk te zijn. Daarom heb ik voor hem een cupcake gemaakt. Daar heb ik botercrème op gesmeerd en versierd met fondant. Op de fondant heb ik een kaarsje van nummer 1 gezet zodat hij (eigenlijk ik haha) deze kon uitblazen. Verder hadden we nog slagroomtaart. Voor ieder wat wils dus. Hij vond het erg leuk om te zien en wilde er graag aan zitten, met brandend kaarsje erop en al. Maar even goed bij hem vandaan gehouden tijdens het zingen (ja ja, we hebben natuurlijk even gezongen voor onze jarige job wat hij erg leuk vond). Toen mocht hij lekker een heel cupcakeje op eten. Normaal eet hij ’s middags een koekje dat een stuk kleiner is, maar op deze speciale dag maakten we een uitzondering. En wat heeft hij er van genoten. Hij heeft het helemaal opgegeten, ons kleine vreetzakje. 

Hoe vieren jullie de eerste verjaardag van jullie kindje? Houden jullie het groot of juist klein?

Liefs,
M

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: