Vandaag in de werkende mama Ester zij werkt fulltime en haar man ook. Daarnaast heeft zij ook een eigen blog. Ze heeft er een mooi artikel van gemaakt, dus vandaag even een andere opzet maar erg leuk. Heel knap hoe zij het allemaal doen, respect hoor!

Ik ben Ester, 25 jaar en al 10 jaar vorm ik een koppel met Matthijs. In 2013 en 2014 werd onze liefde bezegeld met een zoon en dochter.  Jules blies vorige week drie kaarsjes uit, Alixe mag er binnenkort twee uitblazen.

Ik studeerde bedrijfsmanagement-marketing en na mijn studies ging ik meteen mee aan de slag van het bedrijf van mijn vader. Samen runnen we een goed draaiend bedrijven- en vergadercentrum in het centrum van Gent. Wekelijks klop ik al snel zo’n 40 tot 45u op de werkvloer. MAAR, ik doe het met veel goesting en toewijding.
Mijn echtgenoot werkt fulltime op de universiteit van Gent, waar hij een doctoraat maakt rond Big Data. Een job met enerzijds flexibele uren en mogelijkheid tot thuiswerken, anderzijds een job waardoor hij regelmatig een week voor zaken in het buitenland vertoefd.  Doordat zowel ik, als mijn man fulltime werken, is opvang noodzakelijk. Jules gaat ondertussen naar school + verblijft in de naschoolse opvang, en Alixe verblijft dagelijks in het KDV van 9u tot 18u30.
3 maanden (welgeteld 12w) nadat de kinderen het levenslicht zagen, werd ze opgevangen in de crèche.  Ik heb het geluk dat het KDV letterlijk naast de deur is. Hierdoor kon ik nog steeds live borstvoeding geven aan mijn kindjes. De begeleidsters gaven een kort belletje ‘Alixe heeft honger’ en binnen de minuut stond ik bij hen aan de deur. Het feit dat ik moedermelk kon blijven geven, gaf mij (en de kinderen) enigszins troost.
Ester met haar prachtige kindjes.
Deze foto’s zijn van Ester.
Ons dagritme
Om 7u gaat de wekker, waarna mijn echtgenoot en ik in de douche springen. Kort erna wekken we de kinderen waarna we rond 7u30 aan tafel gaan. Doorgaans een stevig ontbijt met havermout, vers fruit en grote fles melk.  Mijn man en Jules vertrekken om 8u15 met de fiets naar school, en rond 8u45 vertrek ik met Alixe naar het KDV. Om 9u15 start de werkdag, rond 18u30 loopt die af. Ik moet je niet vertellen dat de avonden vrij hectisch verlopen.  Om 19u eten we en om 20u gaan de kinderen naar bed.
Het feit dat ik de kinderen door de week amper 3 uurtjes zie, wringt soms. Ik wou dat we meer tijd met elkaar konden doorbrengen. Al proberen we in het weekend de verloren tijd volop in te halen. Weekends staan vaak volledig in het teken van de kinderen. Dan gaan we een dagje zwemmen, naar het strand, huren we een go-cart, of trekken we naar een pretpark.
We doen het niet alleen.
Doordat zowel mijn echtgenoot als ik een drukke en veeleisende job hebben, besteden we veel huishoudelijke taken uit. We hebben een huishoudhulp die het huis voor ons proper houdt, bedden ververst, de strijk doet, …. . Wekelijkse boodschappen doen we online, en we hebben een vaste babysit die wanneer de kinderen in bed liggen komt oppassen, zodat Matthijs en ik ook tijd hebben voor hobby’s, restaurantbezoekjes, recepties, vergaderingen, … .
Zonder de hulp van buitenaf (poetshulp, oppas, familie, online boodschappen, … ) zou het een pak moeilijker zijn om dit allemaal bol te werken. Maar (hoe gek het ook klinkt) ik hou wel van een hectische leventje. Ik hou van mijn job, mijn carrière, en de kansen dat het me biedt. 

Wie ons hectische leventje op de voet wilt volgen, kan dat via mijn persoonlijke blog of instagram


Bedankt voor je leuke bijdrage Est

er. Wat knap hoe jullie dit doen en fijn dat het zo kan! Geniet van jullie kinderen en jullie werk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: