Als je wilt afvallen is het verstandig om te gaan letten op wat je eet en dat je voldoende beweegt. Je kunt afvallen met shakes of door middel van een dieet. Zelf kies ik niet voor de laatste opties. Ik wil graag langzaam de kilo’s kwijt raken. Al is dat niet een goede benaming, want ik hoop ze niet meer terug te vinden eigenlijk. In het begin van mijn afvallen was ik alleen met het eten bezig. Ik kon de tijd en rust niet vinden om te gaan sporten. Daar kwam nu verandering in.

Sporten
Qua sporten heb je veel keus. Je kunt gaat fietsen, zwemmen of teamsport doen. Je kunt naar de sportschool gaan en daar groepslessen of fitness doen. Maar je kunt ook gaan hardlopen. Zoveel mensen zoveel wensen. Voor ieder is er wel iets wat hij of zij leuk vind. Of misschien iets wat hij/zij niet zo erg vind om te gaan doen. Maar soms is juist wat je leuk vind niet zo praktisch is met kinderen. 

Eisen
Een sport moet voor mij wel aan een aantal eisen voldoen tegenwoordig. Vroeger vond ik het belangrijk dat ik het leuk vond. Dat was het en daarom ben ik gaan korfballen. Ik heb nog bij andere sporten gekeken toen ik bij M. ging wonen, maar dat werd het gewoon niet. Nu vind ik korfbal niet handig meer met de kinderen. De volgende eisen heb ik voor mijn sport

  • altijd te doen, op welk moment je ook wilt
  • niet meer tijd kosten dan ‘noodzakelijk’
  • Kan overdag, niet alleen in de avond
  • niet meerdere keren per week iets moeten
Hoe ik kwam bij hardlopen
M. deed ook wel aan hardlopen en zijn vader ook. Ik wilde graag wat afvallen en ben dit toen ook gaan doen. Dat was nog voor dat Luca geboren was. Na dat hij geboren was heb ik nog een tijdje korfbal geprobeerd, maar dat was gewoon niet praktisch. Dus daar ben ik mee gestopt. Hardlopen heb ik toen weer opgepakt. Dat past prima in je dagroutine met kinderen. Ideaal dus. Ik kan ’s ochtends heel vroeg gaan (mijn favoriet), maar ook als M. thuis is uit zijn werk. Of juist ’s avonds als dat beter uitkomt. Ik begin thuis en eindig thuis. Geen ‘reistijd’ meer, zo fijn. Je work out tijd is ook je tijd die je echt kwijt bent. Ik heb niet meer de verplichting van een wedstrijden of trainen met meerdere personen. Als ik niet kan dan is dat geen probleem, alleen jammer voor mezelf.

Daarom ben ik dus gaan hardlopen. Het past bij mij. Vind ik dit het allerleukste om te doen? Nee, zeker niet. Ik ben een mensen mens en vind teamsport echt wel leuker. Dat werkt nu alleen niet en dus is hardlopen op dit moment voor mij het allerleukste. En ik ga het steeds leuker vinden. Het is waar wat ze zeggen, hoe vaker je iets doet hoe leuker het wordt.

Welke sport doe jij? Hoe ben je bij die keus gekomen? 


1 thought on “Waarom ik ben gaan hardlopen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: