….afwassen. Ik heb daar echt nooit zin in. Het is er gewoon altijd. Ben je net klaar met de afwas, het staat nog na te druipen in het rek, komt er wel weer een beker/bord/glas aan dat nog afgewassen had moeten worden. En na het avondeten is het helemaal irritant, zeker als ik eens iets nieuws heb gemaakt en veel spullen heb gebruikt. 

Verleden tijd
Maar dat is nu gelukkig verleden tijd. Wij hebben namelijk een vaatwasser. Nu ik dit typ heeft hij de eerste lading afwas schoongemaakt en heb ik dat netjes weer opgeruimd. Ik werd er gewoon helemaal blij van. Het is toch ideaal. De hele dag spaar je de afwas op in je afwasmachine, ’s avonds zet je hem aan en de volgende morgen kun je hem gewoon uitruimen. Soms nog even wat droog maken omdat er wat water is blijven staan. Maar, gewoon opruimen. 

Vaatwasser plaatsen
Als je een vaatwasser in je bestaande keuken wilt plaatsen is dat heel goed mogelijk. Je bent wel een kastje en de lade erboven kwijt. Maar hé, je hoeft niet meer af te wassen. Dat hadden wij er graag voor over. Je kunt er voor kiezen zelf de maten te nemen, naar de bcc of mediamarkt te gaan om een vaatwasser te halen en deze zelf aan te sluiten. Nu zijn wij daar echt helemaal niet handig in dus hebben wij besloten dat niet te gaan doen. We zijn wel even wezen kijken, gewoon om te zien wat er is. En niet onbelangrijk, wat de prijs is en welk merk wij dan graag zouden willen.

Werkspot
Daarna hebben wij onze opdracht op internet geplaatst. Of eigenlijk, M. heeft dat gewoon gedaan en de rest eigenlijk geregeld. Maar het komt er op neer dat er een aantal mensen hadden gereageerd en zijn komen kijken. Een daarvan, Donkersteeg Installatietechniek, kwam ook even kijken. Hij gaf aan dat het het handigste was om de vaatwasser direct op een aparte groep in de meterkast aan te sluiten als dat mogelijk was. Wij wilde deze eerst gewoon op een bestaande stopcontact plaatsen. Hij was de eerste en enige die dit heeft gezegd, voor mij al een plus punt. 

De schone vaat!

Uitkiezen
We kozen uiteindelijk ook voor Donkersteeg omdat hij gewoon de goedkoopste was, de goede tip had gegeven die we inmiddels ook al hadden laten uitvoeren en wij dus al een mooi stopcontact rijker waren in de keuken, en hij gewoon een goed gevoel achter had gelaten de eerste keer. Ik heb eens met een tuinman gehad dat ik een apart gevoel bij hem kreeg. Toch kozen we voor hem omdat ik niet wist waardoor, de plannen waren goed en hij was de goedkoopste. Achteraf bleek dat hij toch een beetje een aparte manier van werken had die niet zo goed bij ons paste helaas. Nu luister ik dus altijd naar mijn gevoel, ook als dat betekend dat we iets meer moeten betalen. 

De plaatsing
Afgelopen vrijdag, 24 juni, kwam hij in de ochtend om de vaatwasser te plaatsen. Prettig vond ik dat hij gewoon zijn ding deed, zodat wij ook gewoon ons eigen ding konden doen. Hij werkte goed en overlegde over de punten waar hij tegenaan liep. Een plankje die wat uit zou steken of juist de vaatwasser die uit zou steken en hoe we dat konden oplossen. Hij liet de keus aan ons maar gaf wel opties. Daar hou ik nou van. Hij bleef zelfs nog even kijken of de vaatwasser het goed deed en of hij niet lekte. Vertelde netjes hoe hij aangesloten was (nog bedankt, maar ik ben het al weer kwijt). En toen hij wist dat het goed werkte en hij nog een aantal keer gezegd had dat we zeker even moesten laten weten als er iets was of als we vragen hadden, vertrok hij weer naar huis.

Wat zijn we blij dat we deze keus hebben gemaakt, voor de vaatwasser maar ook voor het bedrijf dat hem kwam installeren. Hebben jullie een vaatwasser? Hoe maken jullie de keus voor een bedrijf als je iets wilt laten doen?

P.s. dit is niet gesponsord, ik ben gewoon heel blij met de vaatwasser.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: