Vandaag verteld Ilona hoe zij het allemaal regelen thuis nu zij en haar man beide werken. Zij heeft ook nog een super leuke en goede tip aan het eind dus lees snel verder.

Wil je jezelf even voorstellen? Naam, leeftijd, getrouwd/alleen/samen met, kinderen ect. Wat je maar kwijt wilt.
Mijn naam is Ilona, ik ben 26 jaar oud. Getrouwd sinds 2 jaar met mijn man Ricardo en we hebben sinds 11 maanden een zoontje, Christiaan. 

Wat voor werk doe je en hoeveel uur werk je?
Ik ben werkzaam in de thuiszorg als Verzorgende en daar doe ik ook deels de planning. Ik werk 16 uur, en dat is over de hele week. Vaak 2 lange avonddiensten en ’s avonds laat nog korte diensten óf in het weekend ochtendiensten tot 12.30

Werkt je partner ook? Zo ja, hoeveel uur?
Mijn man werkt 40 uur in de week, is om 6.00 de deur uit ’s ochtends en is dan ’s middags om 16.00 thuis ongeveer.

 Hoe hebben jullie de opvang geregeld?
Christiaan gaat 2 vaste dagen in de week naar een gastouder. Op die dagen werk ik mijn lange avonden. Ik breng hem om 11.00 en mijn man haalt hem dan rond 16.30 op.

Wat merk je aan je kindje van deze opvangregeling? (gaat makkelijk of moest wennen?)
De eerste paar keren was het heel erg wennen voor hem, al die geluiden. Hij zou inmiddels niet anders willen, hij heeft er z’n vriendjes en heeft het er enorm naar z’n zin! Hij is op die dagen wel erg moe, maar hij is niet chagrijnig.

Als je kon kiezen zou je het dan anders doen? (Meer of minder werken? Of juist thuis blijven? Misschien juist wel precies zoals het nu gaat?)
Ik zou het eigenlijk niet anders doen. Christiaan heeft speeltijd, en ik heb soms een paar uurtjes voor mijzelf en/of het huishouden.

Hebben jullie een papa/mama dag met jullie kind?
Geen vaste dagen wat dat betreft, maar we proberen wel soms tijd voor onszelf of voor elkaar te regelen. Ik ga toevallig vanavond even met een vriendin uiteten (zij heeft dit naar mij gestuurd op 9 juni 2016), en mijn man ging laatst naar een worstelevenement waar hij graag heen wilde. Ik zorg grootendeels doordeweeks voor Christiaan, dus naast parttime verzorgende ben ik écht fulltime mama.

Hoe ziet een werkdag eruit? (Hoe laat sta je op, hoe laat wordt je kindje wakker/haal je uit bed, ontbijten, wegbrengen, ophalen en avondeten?)
‘S ochtends volgen we de routine van m’n zoontje, die breng ik om 11.00 naar z’n gastouder. Dan heeft hij z’n fles ’s ochtends al gehad en een boterham plus fruithapje. Ik begin om 15.30 met werken en soms is er een pauze rond half 6. Als er voldoende tijd is kom ik naar huis en eten we samen. Ik ga dan weer snel aan t werk en m’n man maakt Christiaan z’n routine af. Ik kom dan rond 23.30 thuis.

Nu jullie beide werken, heb je een taakverdeling in huis m.b.t. huishoudelijke klusjes (wassen, schoonmaken, boodschappen e.d.)?
We hebben dezelfde verdeling als altijd. Mijn man stofzuigt, we maken samen schoon, ik ruim vaak op en doe de boodschappen.

Heb je nog tip(s) voor andere moeders die ook graag zouden werken als zij kinderen krijgen?
Verdeel en heers! De een doet dit, de ander doet dat.. En vooral blijven communiceren, dan kom je zó ontzettend ver. En bedenk, als werkende mama, je hebt 2 banen, dus geef wat huishoudelijke taken aan je man over en als je iets gepland had te doen en het komt niet af, “there is always tomorrow..” Het loopt niet weg en maak het jezelf niet te zwaar.

Bedankt voor je antwoorden Ilona. Wat een g

oede tip, er is altijd een morgen. Dat kan ik zelf ook wel eens onthouden. Ondanks dat ik fulltime thuis ben bij onze kinderen komt ook hier niet altijd alles af. Maar dat kan dan inderdaad best morgen, als ze maar hebben genoten met elkaar als gezin.

Wil je ook mee doen aan deze rubriek? Stuur dan een mail naar infomamaminke@gmail.com en ik stuur je de vragen toe.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: