Vandaag is Stefanie aan de beurt om haar mee te nemen in haar leven als mama en als werknemer. Ik vind het echt een hele leuke manier om mee te krijgen hoe dat gaat. Soms een bewuste keus omdat iemand ook graag werkt en haar werk super leuk vind. Soms iets minder bewust omdat er ook geld nodig is om dingen te kunnen kopen en doen. Ik ben benieuwd naar het verhaal van Stefanie.

Wil je jezelf even voorstellen? Naam, leeftijd, getrouwd/alleen/samen met, kinderen ect. Wat je maar kwijt wilt.
Mijn naam is Stefanie en ben 25 jaar. Ik woon samen met mijn vriend in Maarssen en samen hebben we een zoontje van 14 maanden.

Wat voor werk doe je en hoeveel uur werk je?
Als werk doe ik pakketten bezorgen als zzp’er. Qua uur vind ik het moeilijk te zeggen, ik denk zo ongeveer 9 uur per dag. Ik werd nog maar 3 dagen sinds ons zoontje er is namelijk, ik werk op maandag, dinsdag en zaterdag.

Werkt je partner ook? Zo ja, hoeveel uur?
 Mijn partner werkt ook. Die werkt 5 dagen in de week. Circa 40 uur per week soms ook iets meer. Hij doet veel met computers en telefoon qua beveiliging, opslag, back-up e.d. Het ICT werk zeg maar.  

Hoe hebben jullie de opvang geregeld?
Ons zoontje gaat op de Maandagen naar mijn moeder toe, op de Dinsdagen naar mijn vriend zijn moeder en op Zaterdagen is mijn vriend gewoon thuis met hem.

Wat merk je aan je kindje van deze opvangregeling? (gaat makkelijk of moest wennen?Omdat het dus vertrouwelijk is (Oma’s en opa’s natuurlijk ook en Zaterdag dan papa) heeft hij er niet heel veel moeite mee of mee gehad! Wel heeft hij een tijdje in een verlatingsangst fase gezeten.

Als je kon kiezen zou je het dan anders doen? (Meer of minder werken? Of juist thuis blijven? Misschien juist wel precies zoals het nu gaat?)
Dit is mijn keus geweest om het zo te doen, Ik wou graag nog blijven werken omdat ik het leuk werk vind en zo ook even een soort van ‘vrijheid’ heb. Al zou ik aan de andere kant gewoon het liefst ook hele dagen met m willen zijn.
Het vrolijke zoontje van Stefanie en
haar vriend. Foto is van Stefanie.

Hebben jullie een papa/mama dag met jullie kind?

Mijn vriend heeft dus Zaterdags een papa dag en ik ben Woensdag, Donderdag en Vrijdag bij hem.

Hoe ziet een werkdag eruit? (Hoe laat sta je op, hoe laat wordt je kindje wakker/haal je uit bed, ontbijten, wegbrengen, ophalen en avondeten?)
Maandag sta ik om 6 uur op, dan ontbijt ik en maak ik me klaar enz en vertrek ik rond half 7 i.v.m files. Ons zoontje brengen we altijd Zondag al naar mijn moeder omdat we 3 kwartier van elkaar af wonen. Avond eten doet ie dan daar en dan brengt mijn moeder hem weer hierheen of wij halen hem weer op.
Op dinsdag staat mijn vriend half 7 op, maakt alles klaar incl ons zoontje en brengt hem dan rond 7 uur naar zijn moeder toe. Avondeten doet ie dan ook bij zijn moeder en als ik dan klaar ben met werken haal ik hem weer op omd

at mijn vriend op Dinsdag altijd voetbalt.


Nu jullie beide werken, heb je een taakverdeling in huis m.b.t. huishoudelijke klusjes (wassen, schoonmaken, boodschappen e.d.)?
Taakverdeling hebben we niet echt. Ik doe door de weeks alles dus wassen, koken etc. Koken doet hij overigens vaak op Maandag en Dinsdag omdat hij dan vaak eerder thuis is dan mij. Verder doet hij als ie Zaterdag thuis is ook stofzuigen etc en opruimen. Dus het is een beetje verdeelt hier.

Heb je nog tip(s) voor andere moeders die ook graag zouden werken als zij kinderen krijgen?
De tips die ik wil meegeven is: Voel je niet schuldig! Soms deed ik dat ook maar op zo’n dag denk ik vaak niet van ‘Oh, als het maar goed gaat ofzo’. Het scheelt misschien ook een hoop dat ie bij onze moeders blijft.


Bedankt voor de leuke antwoorden Stefanie. Leuk om te zien dat jullie alles binnen de familie konden oplossen. Gezellig zo’n oma-dag, voor de kleine maar zeker ook voor oma denk ik. Heel veel succes en geluk samen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: