Vandaag de tweede werkende moeder: Corine, mama van een prachtig zoontje. Ik ben benieuwd wat zij doet en hoe zij het regelt samen met haar man. Leuk om dit te lezen! 
Wil je jezelf even voorstellen? Naam, leeftijd, getrouwd/alleen/samen met, kinderen ect. Wat je maar kwijt wilt.
Ik ben Corine, 28 jaar en getrouwd met Rick. we hebben 1 zoontje Thiago. Hij is bijna 1 jaar.


Wat voor werk doe je en hoeveel uur werk je?
Ik heb een eigen administratiekantoor genaamd Administratie & Co. Ik verzorg administraties en fiscale aangiften voor zowel bedrijven als particulieren. Daarnaast werk ik bij Eestairs op de marketing afdeling voor 32 uur. Ik werk 3 lange dagen op kantoor en de overige paar uurtjes wanneer het mij uitkomt.

Werkt je partner ook? Zo ja, hoeveel uur?
Ja, mijn partner heeft sinds een paar jaar een eigen catering- en evenementenbedrijf. Hij werkt meer dan fulltime.

Hoe hebben jullie de opvang geregeld?
Op de maandag past mijn schoonmoeder op, op dinsdag past mijn moeder op en op donderdag is Rick thuis bij Thiago.

Wat merk je aan je kindje van deze opvangregeling? (gaat makkelijk of moest wennen?)
Je merkt dat hij op de maandag en dinsdag altijd wat onrustiger is en dat het ritme dan toch wat anders is dan thuis. Op de donderdag merk je geen verschil omdat hij dan gewoon lekker thuis is.

Als je kon kiezen zou je het dan anders doen? (Meer of minder werken? Of juist thuis blijven? Misschien juist wel precies zoals het nu gaat?)
Sommige weken zou ik willen dat ik wat minder werk. Ik werk 3 dagen per week buitenshuis waarvan hij 2 dagen weggebracht hoeft te worden dus Thiago heeft er volgens mij geen last van dat ik werk. De andere dagen zorg ik dat ik er gewoon voor hem ben en alle tijd voor hem heb. Tijdens zijn slaapjes of ’s avonds werk ik dan. Mocht het een hele drukke week zijn dan kan Rick soms bijspringen waardoor ik aan het werk kan.
Maar over het algemeen vind ik het heerlijk om te werken en ik ben ervan overtuigd dat het goed voor zowel moeder als kind is als de moeder werkt. Maar soms ben je moe, loopt thuis alles in het honderd en zou je willen dat je wat meer vrije tijd zou hebben.

Hebben jullie een papa/mama dag met jullie kind?
Ja, Rick op donderdag en ik op de woensdag en vrijdag. Als Rick in een wat minder drukke periode zit gaan we op vrijdag ook geregeld even met z’n 3tjes lunchen of stukje fietsen.

Corine en haar vrolijke zoon! Foto’s zijn van Corine.

Hoe ziet een werkdag eruit? (Hoe laat sta je op, hoe laat wordt je kindje wakker/haal je uit bed, ontbijten, wegbrengen, ophalen en avondeten?

Ik sta rond 06.15 uur op en begin op kantoor om 7.00 uur. Thiago slaapt meestal nog als ik de deur uit ga. Rick regelt dat hij de fles en zijn broodje krijgt ’s ochtends. Rond uurtje of 8.00 word hij door een van de oma’s opgehaald bij ons thuis. Op maandag haalt Rick hem op zodat we om 17.30 uur kunnen eten. Op dinsdag eten we bij mijn ouders. Op donderdag heeft Rick het eten klaar als ik thuis kom. Meestal ben ik rond 17.00/17.30 uur thuis.

Nu jullie beide werken, heb je een taakverdeling in huis m.b.t. huishoudelijke klusjes (wassen, schoonmaken, boodschappen e.d.)?
We hebben een schoonmaakster op vrijdag voor de “grote” dingen zoals de badkamer. Verder proberen we samen de was e.d. bij te houden. Rick doet vaak boodschappen en zet wasjes aan. Ik vouw ze op en maak meer schoon. Het ligt er heel erg aan hoe druk we zijn en wie wat doet. We hebben geen vaste planning.

Heb je nog tip(s) voor andere moeders die ook graag zouden werken als zij kinderen krijgen?
Probeer je niet schuldig te voelen! Er zijn dagen dat je je schuldig voelt omdat je liever bij je kind bent dan op je werk omdat je kind bijvoorbeeld ziek is. Maar bedenk dat je zelf ook iets voor jezelf moet hebben en ook even “jezelf” moet kunnen zijn i.p.v. alleen maar moeder.
Verder moet je proberen een vangnet te hebben als er bijvoorbeeld een oma niet kan oppassen i.v.m. vakantie.


Bedankt voor je eerlijke en leuke antwoorden Corine. Super leuk om zo eens te lezen. Zeker omdat ik er zelf niet zo bij stil sta hoe dat allemaal gaat omdat ik gewoon thuis ben. Heel veel succes met jullie eigen bedrijf (beide) en je werk.

Wil je ook mee doen met deze rubriek? Dat kan! Stuur een mailtje naar infomamaminke@gmail.com.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: