Onze jongste is gek op de zoete zusjes. Ook de boeken spreken haar enorm aan. Waarom? Omdat het gewoon een verhaal is dat ze zelf ook mee kunnen maken. Dat is de kracht. Tussen het spectaculaire, gewoon blijven. Wij kregen het boek over de zoete zusjes vieren Sinterklaas. Samen zijn we het gaan lezen. Ze vragen steeds of ik verder wil gaan. Dat zegt eigenlijk wel genoeg denk ik.

Het Sinterklaasjournaal

Even een heads up van te voren. In het boek komt ook het Sinterklaasjournaal voor. En het verhaal dat er toen, wanneer het geschreven werd, speelde met het Sinterklaasjournaal. Dat is dus wel iets anders als het nu gaat. Al is het elk jaar weer de vraag of Sinterklaas in Nederland kan komen en elk jaar komt het uiteindelijk allemaal goed. Wel iets om rekening mee te houden wanneer je het voorleest.

De zoete zusjes vieren Sinterklaas - hoofdstuk

Waar gaat de zoete zusjes vieren Sinterklaas over?

Saar en Janna kunnen niet wachten tot Sinterklaas weer in Nederland aan komt. Net als de rest van de kinderen. Ze staan Sinterklaas en zijn pieten op te wachten bij de intocht, ze mogen hun schoen zetten, kijken net als de rest van de kinderen het Sinterklaasjournaal en vieren pakjesavond. Door alle drukte vergeet Janna haar brief aan Sinterklaas te geven. Weet hij nu wel wat ze graag wil hebben op pakjesavond?

De zoete zusjes vieren Sinterklaas - pietengym

Wat vind ik en onze dochter van het boek?

De zoete zusjes vieren Sinterklaas is makkelijk te lezen. Voorlezen en ook voor groep 4 en 5 om zelf te lezen. Daarnaast is het, zoals ik in het begin al zei, heel herkenbaar. Alle kinderen maken dit wel mee. Het Sinterklaasjournaal, de intocht en cadeautjes. Ook de titels zijn bekend, komen uit de Sinterklaasliedjes die we hier ook zingen. In al het spectaculaire gewoon blijven. Dat is denk ik de kracht van de boeken die Hanneke de Zoete schrijft.

De zoete zusjes vieren Sinterklaas - aftellen

De zoete zusjes vieren Sinterklaas

Een fijn voorleesboek met een leuk en herkenbaar verhaal over Sinterklaas. Leuk om voor te lezen in de aanloop naar pakjesavond. Bijvoorbeeld voor het slapen gaan. Elke avond een hoofdstuk, doen wij in elk geval. Niet te spannend voor de kinderen, maar gewoon echt leuk. Zoals het bij jou of mij thuis ook kan gaan. Echt een aanrader wat ons betreft. Net als het boek over de vakantie, van de zoete zusjes.

ISBN: 9789043922487
Prijs: 13,99 euro
Uitgeverij: kosmos
Verkrijgbaar online via deze link(zo help je mij ook, bedankt!) of via de plaatselijke boekhandel.

De zoete zusjes vieren Sinterklaas - pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: