Een boek over vakantie is altijd goed toch? Nou ja, wellicht niet altijd als je graag de deur uit wilt maar geen mogelijkheid hebt. Toch is het heerlijk meeleven met de avonturen van Saar en Janna en hun gezin. Op vakantie naar de eilanden (leuk om aan je kinderen uit te leggen met tv tas). Een fantastisch boek dat de aandacht van onze jongste goed vast kan houden. De zoete zusjes gaan op vakantie is een boek voor al hun volgers en de rest.

De zoete zusjes gaan op vakantie is top

We vallen maar direct met de deur in huis. Wanneer je dochter even meedeelt dat je toch echt de andere boeken van de zoete zusjes moet halen dan is het een top boek. Anders zou ze niet om meer vragen. Wel merk ik dat het meer in trek is bij mijn dochter dan bij mijn zoon. Dat ligt waarschijnlijk aan interesse. Ik hoorde dat een meisje bij hem uit de klas het boek ook heeft en het een leuk boek vind.

bladzijde de zoete zusjes gaan op vakantie

Voorleesboek of zelf lezen?

Het boek is in de eerste plaats geschreven om voor te lezen aan je zoon of dochter. Toch denk ik dat wanneer ze al een tijd aan het lezen zijn en richting M5 E5 niveau gaan ze dit boek ook zelf kunnen lezen. Het leest vlot weg, ook voor mij als moeder met dyslexie. Tekst afgewisseld met illustraties werkt altijd goed natuurlijk. Onze jongste zat er elke keer weer ademloos naar de luisteren.

Illustratie de zoete zusjes gaan op vakantie

Waar gaat de zoete zusjes gaan op vakantie over?

Nu wil ik natuurlijk niet te veel verklappen over het boek. Het leukste is het om het zelf te lezen. Maar toch vertel ik je heel kort waar het over gaat. Saar en Janna gaan met hun gezin op vakantie. Eerst is er al wat onduidelijkheid over de plek waar ze heen gaan, buitenland of toch Nederland. Ja, waar hoort Ameland eigenlijk bij? Maar eenmaal op bestemming beleven ze leuke avonturen. Een vakantie die je zo mee zou willen beleven. Vol herkenbaarheid (hallo wagenziekte) en het verbranden door de zon. Een vakantie die je zelf ook zo kunt doen. Wil je weten welke avonturen ze beleven? Dan zal je het boek zelf moet halen, want dat verklap ik niet.

Hoofdstuk de zoete zusjes gaan op vakantie

Een voorleesboek voor iedereen

Er zijn christenen die sommige boeken niet graag lezen of voorlezen. Dat gaat met name over sprookjes waarbij er dingen gebeuren die echt niet kunnen. Dat heb ik in het boek van de zoete zusjes nog niet gevonden (hij is nog niet helemaal uit maar ik wil jullie niet langer laten wachten). Ik denk dat dit boek dan ook echt geschikt is voor alle levensovertuigingen. Een boek zo gewoon en zo voor iedereen. En dat is echt de kracht van dit boek!

Zoete zusjes op vakantie - pinterest

De zoete zusjes gaan op vakantie is vol herkenbaarheid

Een boek vol herkenning. Juist dat maakt dit een fantastisch boek. Ook voor mij als moeder. Ze zijn gewoon dichtbij op vakantie, geen exotische oorden of iets wat voor jou en mij onbereikbaar is. Gewoon het ‘normaal’ wat we allemaal kunnen doen. Het is makkelijk leesbaar, ook voor mij als ouder met dyslexie. Daarbij vind ik het als christen ook een fijn boek om te lezen zonder ‘gekke’ dingen erin

Je koopt het boek voor 13.99 euro via deze link. Of via de plaatselijke boekhandel.

ISBN: 9789043922760
prijs: 13.99 euro
uitgeverij: Kosmos uitgevers

2 thoughts on “De zoete zusjes gaan op vakantie – beleef het mee!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: