Kan jij je het volgende voorstellen. Afhankelijk zijn van artsen en ziekenhuizen? Bidden om genezing en comfort voor je kind. Niet weten hoe de strijd zal aflopen. Die ene ziekte je kind zien verpletteren. Iedereen kent wel iemand met de ziekte kanker. Gelukkig heb ik het bovenstaande nog niet mee gemaakt (alleen bij een dierbaar familielid, maar geen kind). En ik ben daar oprecht dankbaar voor. Mijn kind zo ziek zien zou me verscheuren. Dus toen ik de oproep van Jesse zag heb ik gedoneerd. Zodat er onderzoek gedaan kan worden. Zodat steeds meer kinderen (en uiteindelijk steeds meer mensen) deze ziekte overwinnen.

Het verhaal van Jesse

Ik ben Jesse Mulder, 17 jaar en ik stap op zaterdag 19 juni op mijn racefiets om 100 kilometer te fietsen en zoveel mogelijk geld voor KiKa in te zamelen. Zelf kreeg ik ruim 10 jaar geleden de diagnose kanker (lymfeklierkanker, Non-Hodgkin). Ik ben heel dankbaar dat ik mocht genezen, maar in Nederland sterft er om 2-3 dagen een kind aan de gevolgen van kanker. Om de genezingskans te verhogen is uw sponsorbijdrage zo belangrijk voor onderzoek dat dan gedaan kan worden.

De droom van Jesse

Het is mijn droom, dat alle kinderen deze ziekte kunnen overleven. Ik zou het heel fijn vinden als u mij wilt sponsoren. Ook gaan de Kanjers die ik gekend heb, maar gestorven zijn aan de gevolgen van kanker, mee op mijn shirt (zie foto). U kunt uw sponsorbijdrage overmaken op: J. Mulder, IBAN: NL23 RABO 0169 9720 62 o.v.v. “Sponsortocht KiKa 2021”.

Jesse - doneeractie

Waarom ik dit deel

Eerlijk, een van mijn grootste angst is dat een van mijn kinderen of mijn man ziek worden. Zo ziek dat ik ze niet hier bij me kan houden. En ja, als christen weet ik dat ze dan naar een veel mooiere plek gaan. Maar toch, ik ben ook maar een mens. Daarnaast hebben wij vanuit ons geloof de opdracht mee gekregen om te delen. Je kent vast het verhaal wel over de vrouw die twee muntjes gaf. Alles wat ze had. En de mannen die heel veel geld gaven, maar een klein deel van wat ze hadden. Het staat in Markus 12 vers 41 tot 44.

Wees vrijgevig, ook als je weinig hebt

De mannen gaven een deel van hun rijkdom, de vrouw gaf haar armoede. Als je van weinig geeft is dat veel waard! We hebben dus niet te weinig om te geven. Het is niet dat wij, omdat we van 1 inkomen leven dit niet hoeven te doen. Nee, in dit stuk staat juist dat ook wanneer je weinig hebt je kunt geven. Je weet zelf hoeveel je kunt missen. Je weet zelf welke kosten er nog aan komen. Maar het voelt fijn om te delen van wat je hebt. In Markus 5 vers 42 staat dat we vrijgevig mogen zijn. Als iemand wat nodig heeft mogen we dat geven.

Roomser dan de paus hoeft niet

Moeten we dan nu ineens al ons geld gaan doneren aan Jesse? Moeten we het laatste beetje geld dat we bezitten dan afstaan zodat we geen eten kunnen kopen? Natuurlijk niet. Maar alle kleine beetjes helpen. Ik denk dat iedereen wel een klein beetje kan missen. Was mijn bankrekening bijna leeg toen ik doneerde? Ja, dat zal ik je eerlijk zeggen. Heb ik heb leeg gemaakt om te doneren? Nee, ook dat zeg ik eerlijk. Ik heb er nog genoeg op staan zodat ik nog 1 keer boodschappen zou kunnen doen. Maar ook in de wetenschap dat mijn geld weer bij wordt gestort in de nieuwe maand. Ik kom niets te kort, mijn gezin komt niets te kort. En ik hoop dat we Jesse zo kunnen steunen in zijn droom.

Doneer jij ook voor Jesse en alle andere kinderen?

Het verhaal van Jesse staat niet op zichzelf. Je leest het ook al in zijn stukje. Hij neemt de Kanjers die gestreden hebben mee op zijn shirt. Dit kan ook jouw zoon zijn. De naam op zijn shirt kan ook jouw nichtje zijn. De naam op het shirt kan ook jouw kleinkind zijn. We staan niet alleen. We zijn niet alleen. Hoewel ik vertrouw op God én de kracht van gebed, vertrouw ik ook op artsen. Ik vertrouw ook op onderzoek. En dat laatste is nog steeds hard nodig. En daar is geld voor nodig. Jesse gaat dapper de strijd nogmaals aan. Genezen dit keer. Maar ongetraind (las ik op facebook bij zijn moeder) gaat hij fietsen. Waarom? Omdat iedereen die tegen deze ziekte gaat vechten dat ook ongetraind doet.

Alle acties zijn goed – doneren, delen & bidden

Ik hoop en bid dat je dit bericht wilt delen. Dat je wilt doneren, wat je maar missen kan. En wellicht geef je al geld aan goede doelen. Misschien geef je al aan kika. Dan zijn we je al zeer dankbaar. Toch wil ik je dit onder de aandacht brengen. Een jongen van 17, in de bloei van zijn leven. Al zo veel meegemaakt. Die belangeloos geld inzamelt om te doneren. Omdat hij heeft gezien wat de ziekte doet. Aan zijn lijf heeft ondervonden wat de ziekte doet.

Laten we samen bidden.
Lieve God, Vader in de hemel.
Dankbaar voor het leven en dat U deze actie op mijn pad bracht.
Dankbaar dat U laat zien dat dit nog steeds nodig is.
Ik wil bidden voor Jesse. Voor zijn moed en doorzettingsvermogen.
Voor zijn kracht om dit te organiseren, om te gaan fietsen.
Ik wil bidden voor alle gezinnen die met kanker te maken krijgen.
Wilt U deze gezinnen omringen met liefde en warmte. Wilt U hen dragen in de moeilijk strijd die zij moeten leveren.
Zou U ook bij de artsen en onderzoekers willen zijn. Dat zij steeds een stapje verder komen.
Wilt U het werk dat zij doen zegenen.
Wilt U bij alle mensen zijn die dit bericht lezen. Wie het nodig heeft te omringen met liefde. Wie U niet kent, omringen met Uw aanwezigheid.
Wilt U de mensen ondersteunen die willen doneren maar de kans niet zien. En wilt U bij de mensen die doneren dankbaarheid geven. Dat zij dit konden doen, omdat zij dit konden missen.
Wij danken u voor elke nieuwe dag dat we op mogen staan. Dat we wakker worden en mogen genieten van Uw schepping.
Dit vragen we U in Jezus naam,
Amen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: