Sinds ik moeder ben geworden is er veel veranderd. Als ik het zelf mag zeggen ben ik volwassener geworden, meer verantwoordingsgevoel. Ik ben ook bezorgder geworden en veel vermoeider dan dat ik was. Maar ik ken ook veel meer liefde en geluk sinds ik mij mama mag noemen. Toch zijn er wel een aantal nachtmerries waar ik soms van wakker lig. Ik deel met jullie 5 van mijn angsten.

Angst 1 Kind verliezen

Echt, ik heb het geluk dat wij eigenlijk niets noemenswaardigs hebben meegemaakt m.b.t. de kinderen. Ze zijn gezond ter wereld gekomen na een normale zwangerschapsduur. Tijdens de zwangerschappen was er ook niet veel bijzonders, misselijkheid, maagzuur en harde buiken horen er wel bij. Maar als ze dan eenmaal zijn geboren komt daar mijn grootste angst, mijn kind verliezen. Je kind moeten begraven lijkt me echt de hel op aarde. Dat is iets wat ik nooit hoop mee te maken.

Angst 2 Ziekte bij mijn kinderen

Mijn kinderen zijn wel eens ziek. Nee, daar zijn ze echt niet goed in. Vooral Nola is niet het meisje om ziek te zijn. Nu was dat enkel gewoon verkoudheid en griep. Luca heeft een keer oorontsteking gehad en Nola moest in een spreidbroekje, maar dat is het ergste wat wij hebben meegemaakt. Het lijkt me zo naar om je kindje ernstig ziek te zien. Dat je kindje moet vechten tegen een nare ziekte of geopereerd moet worden.

Angst 3 Mijn kind kwijtraken

Dat heb ik wel eens gehad, dat ik Luca kwijt was. Niet heel lang, maar lang genoeg dat hij overstuur was. Wat ik het ergste vond was nog dat niemand iets deed. Het was erg druk op de plek (ook de reden dat ik hem uit het oog was verloren en hij mij) en iedereen liet hem daar huilend lopen. Nu vond ik hem snel weer en was alles weer goed. Maar je zou je kind maar voor langere tijd kwijt zijn. Wat een paniek moet je dan voelen.

Angst 4 Mijn kinderen niet meer vaak zien

Dit klinkt misschien wat egoïstisch. Misschien is het dat ook wel. Het lijkt me gewoon echt verschrikkelijk als de kinderen later niet meer zo vaak langskomen. Ik vind het gezellig met mensen om mij heen. Heerlijk kletsen, wat drinken samen en gezellig samen eten. Iets van oppas oma zijn lijkt me ook heerlijk, al loop ik dan op de zaken vooruit. Ver vooruit zelfs. Ik hoop dus dat ze gewoon lekker een keer in de week langskomen later als ze het huis uit zijn.

Angst 5 Mijn man verliezen of dat hij ernstig ziek wordt

Eigenlijk net als bij de kinderen. Dan ben ik liever zelf ziek, als zij maar niets hebben. Ook mijn man niet. Ik moet er niet aan denken dat hij ernstig ziek is of geopereerd moet worden. Gelukkig zijn er manieren om te opereren zonder te snijden, cryoablatie genaamd. Liever niet, laat er met hem of de kinderen gewoon niets zijn.

Dat waren mijn 5 angsten als moeder. Wat zijn jouw angsten?

liefs Minke

Samenwerking

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

1 thought on “*Angsten die ik ervaar sinds ik moeder ben geworden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: