If it walks like a duck, talks like a duck it probably is a duck. Nou ja, zoiets dacht ik bij het zien van dit boek. Het ziet er leuk uit, het klinkt super leuk in de beschrijving, dan moet het toch ook wel leuk zijn. Maar onze kritische lezer keek me toch wel enigszins vreemd aan toen ik dit boek gaf. Lees maar zei ik, en dan hoor ik graag wat je er van vind. Dus begon hij in het boek het super vrolijke magische woud en de gemene gigazwam.

Mama, kijk ik ben al hier!

Vrolijk kwam hij naar me toe na het lezen in bed. Kijk dan mama, ik ben al helemaal hier. Goed teken, het boek lees dus prettig en ‘vlug’. Er staan plaatjes in, dat werkt altijd wel mee. En het lettertype is perfect, niet heel klein maar gewoon lekker goed leesbaar. Als dyslectische moeder ook voor mij fijn. Kan ik snel even iets lezen als hij niet uit een woord komt bijvoorbeeld. Al was dat met dit boek niet nodig. Binnen no time had hij hem uit.

plaatje Het vrolijke magisch woud en de gemene gigazwam

Waar gaat het super vrolijke magische woud en de gemene gigazwam over

Het Supervrolijke Magische Woud is de allerleukste plek in de hele wereld, maar heel soms komt er een slechterik langs om de vrede te verstoren. Een piepklein paddenstoeltje groeide uit tot een gigantische gemene zwam die de macht in het Woud wil overnemen. Alle hoop is gevestigd op vijf dappere helden. Alleen zij hebben de kracht om de kwaadaardige Fungus te stoppen voordat hij met zijn giftige sporen het hele Woud vernielt.

Wat vond onze oudste van het super vrolijke magische woud?

Ik geloof dat ik dat wel al duidelijk heb gemaakt hierboven. Hij vond het een super leuk boek en las hem ook snel uit. Voor hem wel heel bijzonder omdat hij lezen gewoon niet zo leuk vind. Het boek is ideaal voor fans van Kapitein Onderbroek en Dog Man. Die vallen in dezelfde categorie, ik weet dus welke boeken ik ga lenen bij de bibliotheek. Is jouw zoon en/of dochter fan van Kapitein Onderbroek of Dog Man? Dan is dit boek dus zeker een aanrader. Maar ook als je die nog niet kent, zoals wij, dus echt een aanrader.

verhaal Het vrolijke magisch woud en de gemene gigazwam

Wat vind ik als christen van het vrolijke magische woud?

Laat ik voorop stellen dat ik niet hele boek heb gelezen. Dat deed de oudste die hem dus fantastisch vind. Zou er een deel twee komen???? Ik heb wel even door het boek gebladerd. Ja, het zijn fantasie figuren, sprookjesachtig. Mocht je dat niet willen dan is dit een boek dat je beter in de winkel laat liggen. Aan de andere kan, het is wel heel erg duidelijk dat het fantasie is. Een paddenstoel die praat?! Ja, onze oudste weet inmiddels wel duidelijk het verschil tussen echt en nep. Uiteindelijk overwint de goede van de kwade. Een mooie les ook voor de kinderen.

Zin in een leuk avontuur boordevol hilarische situaties, vrolijke illustraties en grappige personages? Duik dan snel in dit knotsgekke boek! Je kunt hem via deze link bij bol.com kopen (daarmee help je mij, bedankt!) of via je plaatselijke boekhandel. Hij kost 14.95 euro.

Het super vrolijke magische woud en de gemene gigazwam - pinterest

ISBN: 9789044760941
Prijs: 14.95 euro
Uitgeverij: Deltas uitgevers
Verkrijgbaar online via deze link (zo help je mij ook, bedankt!) of via de plaatselijke boekhandel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: