Vandaag is het koningsdag. We leven er al een week naar toe, jullie ook? Vorige week hadden ze op school het koningsdagontbijt. Andere kinderen hadden ook nog de koningsspelen. We kijken naar een verjaardagsfeest op tv. We hopen allemaal op mooi weer en komen thuis met allemaal tweedehands spullen van de kleedjesmarkt. Maar denken we ook aan onze andere Koning?

Welke koning mama?

Luca bracht me aan het denken afgelopen winter. De olympische spelen waren in volle gang. Net als bij vele ander stond ook hier de televisie aan. Toen we ZKH Willem-Alexander in beeld zagen zeiden we tegen Luca dat de koning er ook was. Waarop Luca aan ons vroeg ‘Welke koning?’. Ons antwoord, vrij logisch denk ik, onze koning. Welke dan? Vroeg Luca nog eens. Ja, onze koning jongen was weer ons antwoord. Oh, riep hij, Jezus dus!

Aan welke koning denk jij als iemand je verteld dat de koning er is?

We zijn aan het wachten op de terugkomst van Jezus. We moeten er klaar voor zijn dat hij terug komt. Want elke dag komt dat moment een stukje dichterbij. Ben jij er al klaar voor? Sta jij al te wachten? Aan welke koning denk jij als iemand je verteld dat de koning er is? Eerlijk gezegd zou ik dan eerder aan ZKH Willem-Alexander denken dan aan Jezus. Want als ik aan het woord koning denk komt dat als eerst naar boven. Maar dat was nou juist niet de bedoeling.

Lees hier over mijn koningsdag 2017.

Jij bent ook een koningskind

Wij mogen allemaal een koningskind zijn. Een kind van God, die zo graag onze vader wil zijn. We hoeven alleen maar onze hand uit te steken naar Hem. Laten we op deze koningsdag dan ook aan Hem denken. En aan Jezus, de koning van de Joden. Wat hij voor ons gedaan heeft met Pasen. Wat hij nog gaat doen met Hemelvaart en wat er nog gaat gebeuren met pinksteren. Zodat deze dag een extra gouden randje krijgt.

Een hele fijne koningsdag allemaal!

uitgelichte afbeelding van shutterstock

2 thoughts on “Denk jij ook aan je andere Koning op koningsdag?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: