Bij deze wil ik graag een tip delen met mijn mede mama’s. Want zeg nou zelf, het is echt niet leuk om je kindje pijn te zien hebben (is dat een correcte zin?). Dus als je daar iets aan kan doen, graag! Wij zijn in het tijdperk van de doorkomende tandjes beland. En dat is echt nog wel een hele kunst op zich.

Je weet van verhalen natuurlijk dat het er aan zit te komen. De tandjes bij je kleine ventje of meisje. Alleen als dat ook echt gebeurd is het nog wel de kunst om dit ook door te hebben. Want niet alle signalen zijn even duidelijk. Luca had last van een hele volle luier qua ontlasting. Nu vond ik dat niet zo gek, omdat hij die avond ervoor iets nieuws had gegeven. Een ‘slechte’ reactie op het eten dacht ik. 

Maar dat was het waarschijnlijk niet. Want niet veel laster konden wij het eerst puntje in zijn onderkaakje voelen. Wauw, het eerste tandje komt door! En niet veel later was het weer raak. Alleen wat Luca nu iets humeurig en niet zijn vrolijke eigen. Wat is er aan de hand? Niet denkende dat er binnen een week nog een tandje aan zou komen bleef ik even naast zijn bed zitten. Daar begon hij op zijn knuffel te bijten en deze heel hard uit zijn mond te trekken. Toen begon er een lampje te branden en dacht ik aan een tandje.

Dat bleek het ook te zijn. Hij leek er deze keer alleen wel wat meer last van te hebben dan bij het vorige puntje. Dus besloten wij Dentinox aan te schaffen. Gewoon bij de drogist verkrijgbaar en heel makkelijk in gebruik. Je doet 2 druppeltjes op een wattenstaafje en smeert daarmee de plek in de mond in. Dan wordt deze plek verdoofd en heeft Luca er dus minder last van. Nu is dat bij een kindje wel iets makkelijker gezegtddan gedaan, want laat ze maar eens stil liggen of zitten. Liggend werkt bij ons het beste, maar dat is even uitproberen. Je mag het maximaal 4 keer per dag gebruiken.

Hulpstoffen in het product:
Kamille-tinctuur (bevat onder andere ethanol), macrogol-laurylether, sorbitoloplossing (niet kristalliseerbaar) (E420), polyvidon (E1201), polysorbaat 20 (E432), levomenthol, saccharinenatrium (E954), xylitol (E967) en gezuiverd water. Het product is suikervrij, wat ik zelf heel belangrijk vind. 

Voor ons werkt het echt super goed, een echte aanrader voor elke ouder met een kindje dat last heeft van doorkomende tandjes! Wel even goed kijken bij de drogist, want het is een klein flesje en kost 7 euro. 

1 thought on “Dentinox

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: