Bij een winactie won ik een leuk pakketje van Naïf. Ik was heel nieuwsgierig naar dit merk (zonder parfum dus goed voor de huid van je kindje) en was dan ook blij dit te kunnen testen. Er zat een kleine tube bodylotion en een grote tube shampoo in. Wij gebruiken de shampoo nog niet, omdat Luca nog niet zo veel haar heeft. Voor de huid gebruiken we de creme voor droge huid van zwitsal. Ik was daar niet zo tevreden over, de huid in zijn gezicht werd niet beter dus we konden mooi deze bodylotion testen. 

Naïf care

Ik had er zelf nog nooit van gehoord, voordat ik de spullen gewonnen had. Dus tijd om even de website te bekijken. NAïF maakt verzorgende en verzachtende producten die de gevoelige babyhuid beschermen.  Door gebruik te maken van de beste ingrediënten die de natuur te bieden heeft, tot perfectie geformuleerd, garanderen zij dat je de beste producten krijgt om je baby’s huid Clean, Healthy en Happy te houden.

 

Wat zit er in de producten?

Als ik naar de ingrediënten kijk van de shampoo en bodylotion snap ik er zelf nog niet veel van. Gelukkig kun je op de website ook een makkelijker rijtje vinden met ingrediënten. Ze maken gebruik van: Katoenzaad olie, Avocado olie, Zoete amandel olie, Macadamia olie, Bisabolol, Tarweproteine (glutenvrij). Wat ze niet gebruiken: Minerale olie, Chemische conservering (zoals parabenen), Sodium Laureth Sulfate (SLS/SLES), PEG en Synthetic emulgatoren, Allergene parfum en Essentiële olie.

Ze beloven dit aan jou als moeder

Waarom ze bepaalde ingredienten wel of niet gebruiken wordt op de site ook aangegeven. Heel handig voor als je dat graag wilt weten. Daarnaast beloven ze ook het volgende. Ze beloven dat de producten PH-huid neutraal zijn, dat er hypoallergeen en allergeenvrije parfum wordt gebruikt, dat er geen irriterende ingredienten in zitten, dat de producten mild en speciaal voor de gevoelige babyhuid is geformuleerd en dat het is ontwikkeld door de beste experts.

Mijn ervaringen

Ik heb de bodylotion vooral in het gezichtje gebruikt van Luca, omdat deze best wel droog was. Het viel me op dat de zalf heel makkelijk uit de tube kwam. Het was vrij dun en je hebt niet veel nodig om het gezichtje in te smeren. Jammer dat er meteen veel uit de tube kwam, want zo had ik te veel op mijn hand zitten. De volgende keer let ik daar dus extra op.

Het smeert lekker uit en je hoeft niet heel hard over het gezichtje te gaan. Dat vind ik erg prettig, aangezien Luca het niet altijd even leuk vind als je aan zijn gezichtje zit. Het is dan ook handig dat je snel zijn gezichtje kunt insmeren. Zelf vond ik de bodylotion lekker ruiken, niet te overheersend. Mark vond het echter niet zo lekker ruiken. Zo zie je maar, smaken verschillen.

Conclusie over de bodylotion

Het is een fijne en goed smeerbare bodylotion. We gebruiken de tube best wel vaak en kunnen er lang mee doen. In de zwangerschap van ons dochtertje hebben we voor haar een grote tube aangeschaft. Daar hebben we ruim 1,5 jaar mee kunnen doen. Ik merkte geen verlies aan kwaliteit dus dat is erg fijn.

De shampoo

Onlangs hebben wij voor het eerst shampoo gebruikt bij Luca. We gebruikten daarvoor de shampoo van Naïf. Inmiddels hebben we hem al veel vaker gebruikt. Wat zijn de haren van Luca ineens hard gegroeid zeg! En het lijkt een stuk minder als het droog is doordat hij blond is. Dus we waren wel even verbaasd toen we het gingen wassen.  Je hebt heel weinig shampoo nodig. Ondanks dat wij vinden dat Luca veel haren heeft, valt dat in verhouding best wel mee natuurlijk. Het blijft toch een klein kindje. Je krijgt het makkelijk uit de tube. De shampoo is doorzichtig en ruikt hetzelfde als de bodylotion.  Heel handig is de dop van deze tube. Het gaat om klik dop en niet een draaidop. Dus als je alleen je kindje wast kun je ook makkelijk deze shampoo gebruiken, want de dop is met 1 hand te openen en sluiten.

Conclusie over de shampoo

Een fijne shampoo voor haar en hoofdhuid. Geen prikkende oogjes gelukkig. Mocht je ook de bodylotion gebruiken dan is de geur wel meer overheersend. Je moet de geur dan wel lekker vinden (maar wanneer is dat nou niet het geval met een geur?). De dop is super handig voor als je je kindje alleen in bad doet, omdat deze met 1 hand te openen is.

Op de website van Naïf care kun je alle informatie terug vinden en kun je ook naar de webshop. Naast de shampoo en bodylotion hebben zij nog meer producten. Ze hebben wash gel, bad olie, massage olie en cream. Daarnaast kun je er ook giftsets kopen en een swaddle. De prijzen van de losse producten liggen tussen de 9,95 en 15,95 euro. De prijzen van de giftsets liggen tussen de 24,95 en 59,95 euro. En een swaddle kost 17,95 euro.

liefs Minke

1 thought on “Naïf care bodylotion en shampoo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: