Al eerder heb ik aangegeven dat we met het winnen bij Naif ook een swaddle cadeau kregen. Wist ik eerst niet goed wat ik er mee moest, heb ik hem nu goed kunnen proberen en testen. Daarom heb ik nu ook een goed beeld van wat je er mee kan doen. 

Een swaddle is eigenlijk niets anders dan een grote hydrofiele luier. Het neemt dan ook heel makkelijk vocht op. De doek is makkelijk in gebruik, niet stuk of zo maar juist heel flexibel (als ik dat zo kan noemen). Ze kunnen gewoon de was in, wat ook heel handig is met een kleine die nog wel eens wil spugen.

  • 100% mousseline katoen
  • Ademend, wat de kans op oververhitting voorkomt
  • Royale afmeting (120 cm x 120 cm)
  • Multi-functioneel
  • Geschikt voor de wasmachine (zie wasinstructies op label)

De swaddles van NAÏF zijn gemaakt van 100% mousseline katoen en zijn uitermate zacht en ademend. Hoe vaker de swaddles gewassen worden, hoe zachter ze aanvoelen. De doeken zijn extra groot (120 cm x 120 cm) waardoor ze multi-inzetbaar zijn: o.a. als handdoek, zomerdeken, tegen de zon en als inbakerdoekBron.

Inbakeren is naar mijn mening vooral handig bij kleine (jonge) baby’s. Luca is nu 8 maanden en we hebben de swaddle nu een maand of 2 geprobeerd. Hij was echt een beetje te groot om hem in te bakeren. Waar ik hem wel heel handig voor vind, en ik ook nog steeds voor gebruik, ’s avonds na het aantrekken van zijn pjyama. Ik wikkel Luca dan in de doek en neem hem mee naar beneden voor zijn laatste flesje. Zo krijgt hij het niet te koud en ik vind het ook gewoon leuk staan. 

Luca vind het ook leuk om zelf met de doek te spelen. Omdat de doek lekker licht is kan dit uitstekend. Als hij in zijn loopkarretje zit neemt hij hem wel eens mee. Of als hij in de wipstoel zit en de swaddle over zijn beentjes ligt gaat hij er wel eens op sabbelen of ‘kiekeboe’ mee spelen. Erg leuk om te zien. Daarnaast is hij altijd handig als extra grote spuugdoek. Alles is zo snel schoon haha.

Ik heb het nog niet geprobeerd, maar het lijkt me ook heel handig om mee te nemen naar zwemmen. Omdat hij zo groot is kan Luca lekker ingewikkeld worden en wordt hij niet koud als je van het bad naar de kleedkamer gaat. Makkelijk om hem dan af te drogen en het ziet er nog leuk uit met de bijtjes die erop staan. 

Conclusie: ik ben super blij met deze swaddle, ondanks dat Luca al wat groter is. Echt een aanrader om een swaddle in huis te hebben. 

1 thought on “De Swaddle

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: