Zoals de meeste van jullie weten ben ik kort een poosje geleden weer gestart met hardlopen. Dit deed ik helemaal zelf (zonder schema’s of start to run). Wel met een lekker muziekje in mn oren. Lekker gaan en werken aan de conditie. Helaas ging het niet zo goed als ik zelf had gewild. 

Met de conditie gaat het super goed en ben ik echt wel tevreden. Alleen spieren gooiden een beetje roet in het eten. Ik kreeg last van mijn rechter kuit en het lopen ging niet goed. Ik heb toen 1,5 week rust gehouden en gesmeerd met tijgerbalsem. Het smeersel wat helpt tegen pijnlijke spieren. Niet te veel, want dan wordt het super warm. 

Uiteindelijk ben ik ook weer begonnen met start to run. En wel met de versie van 0 – 5 km. Helemaal weer op 0 beginnen en opbouwen. Het voelt een beetje als opnieuw gaan en ‘dat ken ik al’. Maar voor mijn spieren is het wel beter. Ook combineer ik het nu anders met korfbal. Als ik heb getraind of een wedstrijd heb gespeeld ga ik die dag erna niet meer hardlopen. Zo hebben mijn spieren wat meer rust en is het schema niet meer 5 dagen in de week actief bezig zijn. 

Naast dit ‘actief’ sporten beweeg ik ook nog wel op de andere dagen. Ik wandel regelmatig met Luca naar het winkelcentrum hier om de hoek of naar mijn schoonvader. Ik doet wat boodschapjes op die fiets. En natuurlijk moet het huishouden ook gebeuren (al doe ik dat wel samen met mijn lieve man). En niet te vergeten spelen met Luca. Wat op dit moment neer komt op rondjes lopen met de kleine man die zelf loopt aan de handen van mama. 

Het rennen gaat nu eigenlijk super goed. Vandaag voor het eerst eigenlijk geen last gehad van mijn kuit. Daar ben ik echt super blij mee. Ik ben nu bij les 6 en ik voel me er goed bij. Mijn conditie gaat vooruit. Ik ga het lopen weer steeds leuker vinden (ik blijf nou eenmaal niet echt een sport mens). En de voordelen van gezond leven worden weer duidelijk. We gaan de goede kant op.

I’ll keep you posted!

Liefs,

M. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: