Vaak denken mensen dat het niet mogelijk is om nog ‘me-time’ te hebben als je een (klein) kind hebt. Nu is dit soms ook wel waar. Er zijn dagen dat het allemaal anders loopt dan je hebt gepland. Je kindje heeft meer aandacht nodig en zo kom je nergens aan toe. Maar dat wil niet zeggen dat je geen ‘me-time’ mag pakken.

Een vrolijke mama (en papa ook natuurlijk) betekend vaak ook een vrolijk kind. Als jij niet happy bent en moe, dan neemt je kind dat ook wel een beetje van je over. Dus heb je meer kans op een kindje dat niet zo happy is die dag. Daarom had ik aan het begin van vorige maand besloten om toch wat meer ‘me-time’ te pakken. Gewoon omdat dat ten goede komt van mij en mij als mama. En dan dus ook ten goede van de kleine man.

Als Luca ’s middags zijn broodje en fles heeft gehad gaat hij lekker naar bed slapen. Ik maak dan eten voor mezelf en doe nog even de afwas. Dan ga ik ook lekker naar bed om te slapen of tv te kijken. Gewoon lekker uitrusten. Heerlijk is dat en ik knap er echt van op. Ik dacht dat ik het niet zou volhouden, want er moeten nog zo veel andere dingen gebeuren. Maar tot nu toe gaat het aardig goed en het werk echt.

Het komt ook echt wel eens voor dat het niet kan. Dan heb ik een afspraak of ben ik niet thuis. Als de papa nachtdienst heeft en de hele dag moet slapen ga ik ook niet in bed liggen. Ik wil hem niet wakker maken dus dan ga ik lekker op de bank uitrusten. Dat werkt ook heel goed en voel ik me prettig bij. 

Daarnaast ben ik ook weer begonnen met hardlopen. Ik moest mezelf er echt even toe zetten. Alleen werd ik die extra kilotjes toch wel een beetje zat. En ik had nu echt geen excuus meer. De keizersnee is al weer een hele poos geleden en we hebben een fijn ritme met Luca. Als ik ga hardlopen is Luca lekker met papa thuis en spelen ze samen. Dat is het fijne van het onregelmatige werken van manlief, er is altijd wel een gaatje om te gaan hardlopen zonder dat Luca dan alleen zou zijn en er dus oppas geregeld moet worden. 

Eerst wilde ik graag weer beginnen met start to run van Evy en dan de versie van tot 5 km hardlopen. Alleen stond deze nog niet op mijn ipod, wel de versie van 5 tot 10 kilometer. Dus heb ik besloten eerst maar gewoon rondjes te gaan lopen met die muziek in en dan zelf even kijken wanneer ik even mag/kan lopen. En dan bevalt me echt super goed. Ik loop meer dan ik had gedacht na meer dan een jaar stilstaan qua hardlopen. Het is heerlijk weer en soms heb ik dagen dat het lopen echt heel goed gaat. Nu is het nog een kwestie van volhouden, maar dat gaat vast goed komen.

1 thought on “me-time

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: