Wauw, wat gaat de tijd weer snel. De koude en donkere dagen komen er nu echt aan. Hoewel ik dit jaar echt wel uit kijk naar alle feestdagen, zo leuk als de kinderen groter worden en het echt snappen, vind ik de kou iets minder. Ik hou daar gewoon echt niet van als echt zomermens. En met een baby in huis vond ik het helemaal verschrikkelijk. Want wat trek ik mijn baby nu aan met al die kou? Ik geef je een paar tips waar ik echt iets aan gehad heb voor onze kinderen!

Laagjes is je antwoord

Er zijn nog zo veel manier om te checken of je baby het te warm of te koud heeft, maar laagjes zijn je antwoord op alles. Te koud? Een laagje er overheen aan. Te warm? Een laag je uit. Een dikke trui is misschien schattig en leuk, maar je kunt er zo weinig mee. Het is gewoon een dikke trui en meer niet. Als je een rompertje zonder mouwen, een dun shirt met lange mouwen en een vest (zonder capuchon!) aan trekt kun je veel makkelijker schuiven met laagjes. En dat is juist wat je wilt bij je kleintje.

baby kleden kou instagram

Een laagje meer als jij aan hebt, of niet?

Hoe vaak ik wel niet het advies heb gehad mijn kinderen een laagje meer aan te trekken dan mijzelf. Ik kan het niet op 1 hand tellen denk ik. En nog steeds hoor ik het vaak. Toch ging dat hier helemaal niet op. Met twee kinderen die het toch vrij snel warm hebben en ik zelf die het altijd koud heb werkt dat niet. Als ik ze een laagje meer als mij had aan gedaan dan stikten ze van de hitte ben ik bang. Dus kijk liever gewoon naar je kind. Bij een newborn in de winter is een mutsje aan te raden, zeker de eerste 2 weken en dan ook binnen. Via hun hoofdje verliezen ze de meeste warmte. Maar let dan daarna vooral op signalen van je kind.

Lees ook: Als je in de winter ook binnen in de kou zit.

Naar buiten in de kou

Nog zo’n dingetje in de winter, naar buiten. Het is vreezing cold outside en jij moet echt een boodschap doen. Wat trek je je baby nou aan? Ik trok onze kinderen altijd gewoon een dik broekje, bovenkleding (romper, shirt en vest als ze dat aan hadden binnen) sokken over de voeten en een winterjasje aan. Als Nola in de draagzak ging geen jas, dan zat ze onder mijn jas en had ze het super warm. In de wagenbak had ik een dik dekentje en een lakentje liggen. Er ging nog een kap over de bak heen zodat alleen bij hun hoofdje naar binnen kon kijken (sneeuw en regen bleven zo ook buiten en als hun handje boven de deken kwam was het niet direct vol in de wind). Bij echt jonge kinderen ook een mutsje. In de draagzak had Nola wel altijd een mutsje op omdat haar hoofdje dan juist wel wat meer in de kou zit.

baby kleden kou pinterest

Waar haal je dan leuke kleding?

Omdat je werkt met laagjes heb je natuurlijk wel genoeg kleren nodig. Met een enorme poepbroek of een grote golf melk die terug komt kun je direct alles in de was gooien. Maar met een baby in huis heb je je handen al vol genoeg natuurlijk. Dus is het fijn om te weten waar je leuke babykleding kunt kopen. Babykleding van Jayno.nl geeft je in ieder geval genoeg keus voor de leukste garderobe voor jullie kleine spruit. Ze hebben zo veel verschillende merken dat er voor jullie vast iets moois tussen zit. Mijn favoriet? Dirkje babykleding. Nola kreeg eens een te leuk jurkje van dit merk van mijn oma. Het stond haar zo leuk de kwaliteit was zo goed! Ik ben verkocht, helaas geen baby meer in huis.

Wat is jouw ultieme tip op je baby te kleden tegen de kou in de winter?

baby kleden kou pinterest

Stock Photos door Sea Wave/Shutterstock
Dit is een samenwerking.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: