Eigenlijk moet je de weersvoorspellingen ook niet bekijken, want niets is zo veranderlijk als het weer. Maar er zijn toch een aantal regenachtige dagen geweest in deze zomervakantie. Nu is er een hittegolf en ook dan zijn er veel die liever binnen blijven. Wat kun je dan doen als je thuis bent met de kinderen? Een spelletjes marathon natuurlijk! Dit zijn onze favorieten.

Spellenpakket

Tijdens de thuisblijfperiode kregen wij een spellenpakket opgestuurd. Inmiddels hebben we een aantal spellen extra erbij en zo hebben we een aardige verzameling gemaakt. Het leukste is natuurlijk om je kind zelf een spel te laten kiezen. Ik zal dan ook de favorieten van ons allemaal, onze oudste en onze jongste noemen.

Favoriet van ons allemaal

Krokoloko is een favoriet spel van ons allemaal. Het spel duurt niet te lang. Is niet te moeilijk maar nog steeds leuk om te doen. Je doet een soort memorie door de juiste dieren te zoeken op de tafel. Welk dier je mag zoeken bepaal je aan de hand van een dobbelsteen. Je kunt ook een beurt over moeten slaan, bij medespelers een dier mogen afpakken of uit alle dieren kiezen.

Spelletje Bijbelse Helden

Favoriet van onze oudste

Dobble is wel een favoriet spel van onze oudste. Het is een behendigheidsspel. Makkelijk mee te nemen omdat het een klein blikje is. Er is nu ook een variant dat gelamineerd is en dus tegen water kan. Dat is natuurlijk helemaal ideaal in de zomer bij het zwembad bijvoorbeeld. Het doel is zo vele mogelijk kaartjes te winnen. Er ligt 1 kaartje in het midden en daar staan afbeeldingen op. Je pakt een eigen kaart en zoekt dan het overeenkomende plaatje. Maar ook kaartspelletje vind hij leuk om te doen.

Kijk naar de leeftijd maar let er niet te veel op

Er staan altijd leeftijdsindicaties op een spel. Eigenlijk op al het speelgoed. Dit is wat men ook zegt een indicatie. Uitzonderingen bevestigen de regel. Onze oudste speelt soms nog met speelgoed waar hij eigenlijk ’te oud’ voor zou zijn en andersom speelt onze jongste met speelgoed waar ze dan weer ’te jong’ voor zou zijn. Kijk naar je kind en pas het daar op aan.

Favoriet van onze jongste

Onze jongste vind het spel met de unicorn leuk. Een balansspel waarbij je een soort toren probeert te bouwen. Die toren komt bovenop een soort wipwap. Geen doen dus, maar wel erg leuk om samen te doen. Waarom hij favoriet is? Vast door de mooie roze kleurtjes en alle pastelkleurtje plus de unicorn. Unicorn for ever toch?

Andere leuke spellen

Er zijn heel veel leuke spellen natuurlijk. De spellen van TipToi vinden we bijvoorbeeld heel leuk. Thomas de trein memorix is een favoriet spel. Net wat moeilijker dan gewoon memorie. Story cubes zijn ook erg leuk. Neem ze mee op vakantie en verzin zo zelf het verhaal voor het slapen gaan. Of neem het enige boek in je koffer mee. Ook heel tof. En smartgames vind mama heel fijn. Kunnen de kinderen zelf spelen zonder al te veel hulp. Of we spelen het samen.

Extra tip: vinden de kinderen het nog lastig als ze verliezen? probeer dan eens een spelletjes waarin je samen moet werken en dan allemaal wint. Concept is zo’n spel. Raad het door door middel van de aanwijzingen die de anderen geven.

Concept speltip

Zo dat waren onze tips voor deze keer. We gaan nog snel even een potje spelen. Welk spelletje spelen jullie graag?

spelletjes tips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: