DIY lintjes in je bijbel

Het is jullie vast niet ontgaan dat ik aardig wat bijbels in mijn bezit heb. Of eigenlijk zijn ze van ons, M. en mij, samen. En nog wat kinderbijbels voor Luca. In de meeste bijbels zit wel een lintje, vaak 2. Dan kun je makkelijk een tekst terug vinden. Alleen in de jongerenbijbel ontbreken lintjes. Wat ik zelf echt heel irritant vind. Daarom dacht ik, dat kan ik ook gewoon zelf maken. 

Het resultaat en een ‘werkbeschrijving’ zodat jullie het ook kunnen maken. Het mag niet echt een werkbeschrijving heten, het is heel simpel en denk ik door iedereen wel te maken. 

Wat heb je nodig? 

  • een bijbel zonder lintjes (of met maar dat je er meer wilt hebben)
  • washi tape in de gewenste kleur en dikte
  • schaar

Niet heel bijzonder toch? Ik heb de washi tape bij de action gehaald, per setje betaal je daar volgens mij 0.80 euro. Heel goed te doen dus.  

Hoe maak je het?
Je kijkt eerst even hoe lang je lintje moet zijn. Ik heb dat gedaan door de bijbel in het midden open te leggen met de tekst op de tafel zodat ik de buitenkant van de bijbel zag. Ik heb toen een stukje in de rug van de bijbel geplakt. Bij de jongerenbijbel zit er zo’n plastic hoesje aan en kun je heel makkelijk daar wat aan plakken. Toen over de rug naar beneden en dat je wat extra over had dat er aan de onderkant uit stak. Toen terug naar het begin en de tape dubbel plakken. Het uiteinde kun je vastplakken aan je bijbel (zelfde als het begin stukje).

DIY lintjes in je bijbel


Nu heb ik dus mooi ook lintjes in mijn jongerenbijbel. Ik ben er super blij mee. Hopelijk kunnen jullie er nu ook mee aan de slag als je ook graag (extra) lintjes in je bijbel wilt.

Heb je vragen of heb je het ook gemaakt? Laat het weten in een reactie. Ik ben benieuwd naar het resultaat!


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: