verschil in zwangerschap

Zelf vind ik het heel bijzonder om nog een keer zwanger te mogen zijn. Dat ik dan ook nog zwanger mag zijn van een meisje maakt het misschien nog wel iets specialer. Nu heb ik allebei de zwangerschappen eens mee mogen maken. Misschien zit er wel helemaal geen verschil tussen zwanger zijn van een jongen of van een meisje, alle zwangerschappen zijn natuurlijk anders. Toch heb ik wel gemerkt dat er nu dingen iets anders zijn als met de zwangerschap van Luca.
In het begin was ik er van overtuigd dat ik zwanger was van een jongen. Ondanks dat ik echt niet het idee had dat ik zwanger was en bij Luca al wist dat ik zwanger was voor dat ik de test had gedaan. Ik was later wel erg misselijk zoals jullie wel konden lezen en dit was ik met Luca ook. Het leek er echt heel veel op, al was het misschien nog wel iets erger. Medicijnen werkten iets, maar de misselijkheid was niet weg. Dat was bij de zwangerschap van Luca wel zo.

Ook de harde buiken herkende ik van de zwangerschap van Luca. Deze kwamen toen bij ongeveer 20 wk zwangerschap, nu met 14 wk zwangerschap. Was echt normaal kon zijn volgens de verloskundige, omdat het mijn 2e zwangerschap is. Daar maakte ik me dus verder niet druk om, maar bevestigde voor mij dat het toch echt weer een jongen zou zijn. Toch was ik zwanger van een meisje, bleek bij de 20 wk echo. 

verschil in zwangerschap
39+6 wk zwanger van Luca. De vliezen
waren hier al gebroken en ik wilde nog snel
even een foto van mijn buik die zou verdwijnen.


Er zijn dan ook wel wat dingen die anders zijn bij deze zwangerschap. Tijdens de zwangerschap van Luca had ik geen last van puistjes ofzo. Nu best wel veel, why? Dat vind ik eigenlijk niet zo leuk, ook al maak ik me er ook niet echt druk om. Toen ik zwanger werd van Luca had ik best last van mijn PDS, maar dit werd minder en minder tot het helemaal weg was. Al die tijd heb ik daar geen last van gehad tot nu. Een paar weken terug begon ik het weer te merken. Helaas! Geen leuke bijkomstigheid. 

Ook had ik tijdens de zwangerschap van Luca niet zo veel last van hoofdpijn en vermoeidheid. Nu best wel. Hoofdpijn is er met enige regelmaat en de moeheid is niet weg te slapen. Dat laatste is vooral vervelend als je nog een peuter in huis hebt lopen die heel veel energie heeft. Er is weinig aan te doen. Hopelijk is het na de zwangerschap wat beter te handelen. We zullen zien. 

verschil in zwangerschap
24+1 wk zwanger
van ons dochtertje!


Wat mij vooral opvalt is dat ik het nu nog specialer vind dan bij de zwangerschap van Luca. Je hoort steeds meer verhalen over dingen die niet goed zijn. Er zijn ook steeds meer vrienden in onze omgeving die een kindje krijgen of hebben gekregen. Iedereen gaat settelen en wij mogen ook weer opnieuw een wondertje toevoegen aan ons gezin. En ons wondertje is gezond voor zover ze kunnen zien op de echo. Hoe bijzonder en speciaal is dat? Voor de 2e keer zo iets moois mee mogen maken. Ik geniet er met volle teugen van, ondanks dat deze zwangerschap anders is als die van Luca. Het is een wonder, een heel mooi wonder.

Hadden jullie ook van die verschillende zwangerschappen? Of leken ze juist heel erg op elkaar? Ik vind het leuk om het te lezen in een reactie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: