Een super leuk cadeautje voor moederdag (of gewoon een verjaardag natuurlijk). Zelf chocola versieren. Het is erg simpel (als je goed op let natuurlijk, leg ik later wel uit) en de kinderen kunnen goed helpen. Zelf vind ik de eigen gemaakte cadeau’s door de kinderen wel het leukste van alles. Dus vaders (en moeders stuur gerust deze link door naar de vaders) lees even verder en ga aan de slag met je kinderen. Zo maak je deze moederdagchocola.

Left over paaseieren

Al die chocola in huis. We hadden echt nog enorm veel over van Pasen en ik was aan het bedenken wat we daarmee zouden doen. Toen bedacht ik dat ik uit het unicorn knutselboek wel de chocola kon maken, daarvoor had ik witte chocola nodig en die had ik nog in overvloed. Helaas ging daar iets mis. Iets met een brandlucht, enorm veel rook en chocola die niet meer te gebruiken was. En daardoor ook verdrietige kindje want we zouden chocola gaan versieren. En toen bedacht ik deze moederdagchocola oplossing. moederdagchocola smelten

Wat heb je nodig voor de moederdagchocola?

200 gram chocola
snoep balletjes om te versieren
snoep hartjes om te versieren
bescuitjes gebroken om te versieren

De chocola kan gewoon melk of puur (of een mix) zijn. Ik gebruikte de paaseitjes die we nog over hadden.

Verder heb je nog nodig:

Een pan met water
Een bak voor de chocola in te laten smelten
een bakplaat met bakpapier

moederdagchocola Nola moederdagchocola versieren Luca

Hoe maak je het?

Smelt de chocola au bain marie. Dit kun je het beste zelf doen. Zorg dat je de chocola in kleine stukjes hebt als je een reep gebruikt. Dit smelt het makkelijkste. Als de chocola gesmolten is giet je het op een bakplaat bekleed met bakpapier uit. Maak er een mooie niet te dikke plak van. En dan komt nu het werk voor de kinderen. Versieren maar! Ik gebruikte zilveren bolletjes, roze/paarse hartjes en bescuitjes. Maar eigenlijk kun je van alles daarvoor gebruiken. Gebruik je bijvoorbeeld banaan, dan is het wel minder lang houdbaar en zorg er dan voor dat de banaan helemaal bedekt is om verkleuren tegen te gaan.

moederdagchocola laten stollen

Hoe bewaar je het?

Ik heb het in de koelkast bewaard en dan blijft het zeker een paar dagen goed. Maak dit dus niet te lang van te voren. Het is wel leuk om het ook nog even leuk in te pakken. Gebruik daarvoor doorzichtig inpakpapier. Stop het in een leuk tasje en klaar ben je. Een kind kan de was doen toch. En mama zal super blij zijn met dit cadeau.

moederdagchocola het resultaat

moederdagchocola DIY een snel en simpel moederdag cadeau dat je met je kind(eren) kunt maken. Ook last minute!

2 thoughts on “DIY moederdagchocola versieren met je kind(eren)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: