Afgelopen vakantie was het niet heel bijzonder mooi weer. We hebben veel regen gehad en dan moet je je kinderen maar zien te vermaken binnen. Dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan weet ik uit ervaring. Ik bedacht daarom deze DIY waarbij je samen met je kind(eren) toch even een poosje bezig bent. Ik hoop dat jullie het leuk vinden. 

Wat heb je nodig:

  • wit textiel. Wij gebruikten hydrofiele luiers maar je kunt ook geen t-shirt of handdoek gebruiken. Net wat je hebt of wat je gaat halen.
  • textielstiften: de neonkleuren die wij gebruiken kun je halen bij de action.
  • fantasie, de meeste kinderen hebben dat genoeg.

Instructies
Deze is eigenlijk nog simpeler. Er zijn geen instructies. Ga lekker tekenen samen. Maak een mooi dier op een shirt. Zet er een leuke tekst op of schrijf je naam met een rugnummer op de achterkant net als bij voetbal. Je kunt doen wat je wilt. 

Is je kindje nog niet zo ver dat hij kleuren heel leuk vind dan kun je het volgende doen. maak van een grote doek (ik gebruikte een hydrofiele luier) een speelkleed. Hij is niet heel groot, maar wel makkelijk mee te nemen. Ik maakte een super simpele weg en zette daar streepjes in zodat het echt een weg lijkt (maar dan een witte weg met zwarte strepen, who cares?). In de vakken die ontstonden maakten we gras en een plekje voor een riviertje. Daar kon Luca mooi helpen met inkleuren. Ik maakte ook nog parkeervakken voor de auto’s. 

Toen we klaar waren zijn we gaan spelen. Met auto’s en blokken. We maakten een frietkraam met een voer. Zetten wat dieren in de wei en maakt een plek waar je naar muziek kon luisteren. Met echte muziek d.m.v. de telefoon en youtube. Luca heeft zich die middag heel goed vermaakt met ons speelkleed en laat hem steeds aan iedereen zien. Leuk hoe een kind blij kan zijn met weinig. En de volgende keer maken we er gewoon iets heel anders van. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: