Voor deleukstelunch.nl mocht ik een Bento startersset reviewen. Dat vond ik super leuk, want Luca neemt ook al hapjes mee naar school. Hoe leuk is het dan om het net wat specialer te maken. Ze mogen alleen fruit meenemen en krijgen daar water. Ik laat wat leuke opties zien voor fruit, maar zal ook wat leuke opties laten zien wat je kunt maken met brood. Mocht je nog meer opties willen zien, kijk dan even op de blog van deleukstelunch.nl, daar staan veel opties.
Wat is een Bento Lunch?
Eerst heb ik me even ingelezen (meer gekeken eigenlijk, wat is er veel te zien op pinterest!) wat het nu precies is. Een bento lunch is eigenlijk een lunch die je meeneemt naar school (of je werk) die je net wat leuker hebt gemaakt. Dit kan door versieren, manier van verpakken in je broodtrommel en de extra dingen die je erbij kunt doen. Een feestje in je broodtrommel eigenlijk. In Nederland nog niet zo heel bekend, wij zijn toch meer van de gesmeerde boterhammen denk ik. Zoek vooral ook eens op pinterest voor ideeën.


Waarom een Bento Lunch?
Kinderen die opgroeien hebben veel voedingsstoffen nodig. Soms krijgen zij die niet allemaal binnen. Ze willen bijvoorbeeld geen groente bij het avondeten of eten liever geen fruit. Door het allemaal iets leuker te verpakken en leuker te presenteren willen kinderen soms iets wel eten. Daarnaast is het ook heel goed voor de afwisseling. Wat ik vooral ook heb gezien is dat brood wordt gecombineerd met groente, fruit en soms nog iets lekkers. Door er een gezichtje op te maken of juist een mooi prikkertje erbij te stoppen wordt het leuk. Je kunt ook vakverdelers (siliconen muffinvormpjes) gebruiken zodat natte en droge ingrediënten elkaar niet raken.

De startersset
Ik heb de volgende producten ontvangen:
een ei-vorm beer, 2 brood (of kaas/worst) uitstekers in puzzelstukjes en dolfijnen, een verdeelbakje siliconen, 2 kleine uitstekers voor kaas/komkommer e.d., 4 prikkertjes, een vork/lepel, een setje oogjes, een bakje voor saus of nootjes/rozijntjes,  een bandje voor om je fruit, gezichtjesmaker voor harde schil van o.a. appel en banaan. Met deze producten kun je een super leuke lunch voor je kindje maken. Ik heb verschillende dingen uitgeprobeerd om jullie een zo compleet mogelijk beeld te geven. Sommige dingen moest ik wel even opzoeken wat het was, maar gelukkig is de webshop heel duidelijk en staan er zelf leuke inspiratie artikelen op.


Mijn creaties voor jullie van fruit
Als eerst versierde ik een banaan voor Luca. Hij is gek op olifanten (alsof ze dat wisten) en hij vond het echt prachtig. Zo leuk om te zien. Hij wilde ook graag alles even bekijken. Met het brood in puzzelstukjes ging hij zelfs even puzzelen. Ik had met overgebleven brood even gekeken hoe het uitsteken precies ging, altijd fijn om even te proberen. 

In de vroege morgen maakte ik voor Luca een hapje voor de peuterspeelzaal. Hij wilde graag appel met kaneel mee. Dit heb ik ook even voor jullie op de foto gezet. Het is heel simpel, appel in partjes zonder schil. Wat citroensap (tegen verkleuren) en kaneel erop en een leuk vorkje erbij. Dat vorkje maakt het direct een stuk vrolijker en leuker. Een feestje tijdens de pauze.

Hij vind banaan ook heerlijk om mee te nemen dus daar heb ik een aantal leuke creaties mee gemaakt. Zo wordt simpel fruit meenemen ook een feestje. Een leuk gezichtje erin met een lieve tekst erop. Of met de oogjes een leuk gezichtje maken. Het tovert vast en zeker een lach op het gezicht van je kindje. 

De bento lunch
Luca heeft nog geen lunch nodig op school, maar ik heb toch een leuk bakje voor hem gemaakt. In een roze bakje ja, deze had ik nog staan van mijzelf. Er zit een fijne vakverdeler bij zo kun je het bakje al in 2 vakjes verdelen. om al het verschillende eten te scheiden gebruikte ik silliconen muffinvormpjes. Heel handig omdat deze zich vormen naar de ruimte die er is. Zo wordt de ruimte ook optimaal benut.

Ik stopte er uitgestoken komkommer in met een prikkertje, een dolfijn van eierkoek, een puzzelstukje brood, een berenei, een bakje met rozijntjes en een hapje van banaan in bladerdeeg met een klein beetje chocoladepasta en een prikkertje. Toen Luca thuis kwam liet ik hem het bakje zien en hij vond het super leuk. Hij heeft er ook lekker van zitten smullen, zelfs de komkommer vond hij interessant terwijl hij dat normaal niet eet. Het heeft dus echt een positief effect op het eetpatroon van je kindje. 


Conclusie
Super leuk om het eten van je kindje op te fleuren. Het heeft, wat ik heb gezien, een positief effect op het eetpatroon van je kindje. Het nodigt uit tot eten en maakt nieuwsgierig. Ook handig dat zo verschillende etenswaren niet met elkaar gemengd worden als je het meeneemt, door gebruik van bakjes met deksels of de siliconen vormpjes. De service was erg goed. Snelle levering en contact met de eigenaresse was erg prettig. Een shop waar ik zeker nog eens terug kom.

Zijn jullie bekend met bento lunchboxen? Wat vinden jullie van deze manier van eten meegeven naar school? 

1 thought on “Review Bento back to school startersset

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: