Toen ik zwanger was van Luca hebben we een draagzak gekocht. Ik had me er niet in verdiept, maar het leek me wel handig. Uiteindelijk bij Luca weinig gedragen. Vond het niet handig en Luca vond het niet zo fijn. Tijdens de zwangerschap van Nola had ik al wat meer informatie over het dragen. Over ergonomisch dragen bijvoorbeeld en dragen met een draagdoek. Toen moesten we een keus maken, wat willen we en wat kunnen we?

Ik besloot te gaan kijken voor een draagdoek. De draagzak die we bij Luca hadden vond ik niet zo heel fijn en was ook niet ergonomisch volgens mij. Nogmaals, ik heb er geen verstand van maar spreek echt vanuit mijn eigen gevoel. Die wilde ik wel achter de hand houden, maar liefst een ergonomische draagdoek erbij. Deze kun je direct vanaf de geboorte gebruiken en dat leek me fijn.

Na wat rondvragen op facebook besloten voor een babylonia te gaan. Een tricot

Nola dragen in de draagdoek
Nola in de doek van Babylonia.

slen. We hadden nog cadeaubonnen van de babydump liggen en deze verkochten ze daar. Wel 2 verschillende soorten. Ik heb nog geen idee wat het verschil is dus we gingen maar voor de goedkoopste. Jammer vond ik dat je daar geen echte informatie over het dragen kreeg. Ik vroeg nog of we konden proberen of iets, maar dat was niet mogelijk. Dus blind op de gok maar een mooie meegenomen.

Daar lag hij dan, een mooie en lange doek. Rekbaar, maar ook wel stevig. Nola was best aanhankelijk en huilerig. Eerst wilde ze ook niets van de draagdoek weten helaas. De draagzak, ja die ik niet zo fijn vond, vond zij wel heerlijk. Ze viel dan fijn in slaap bij mij. Uiteindelijk, na een paar keer proberen en bijna de moed opgeven is ze als een blok gevallen voor een draagdoek. De draagzak moet ze niet meer, deze ligt op zolder te verstoffen.


Daar zat ik dan, met een meisje in de draagdoek. Die graag op de doek sabbelt en soms ook op de doek spuugt. Hij zal toch een keer gewassen moeten worden. Dus besloten om er dan toch nog maar een doek bij te halen. Via een lief blogvriendinnetje kwam ik op de site van draagdoek terecht. Een mooie site met verschillende doeken van ByKay. Ik heb al een rekbare van babylonia dus leek het me handig om ook een tweede rekbare aan te schaffen. Deze kon ik tenminste zelf knopen en had ik nu handigheid in.

De draagdoek van ByKay
De doek van ByKay in het tasje,
mooi compact.


Beide doeken bevallen me super goed. Heel handig bij de ByKay vind ik dat je er een opbergtasje bij krijgt. Zo wordt hij in de tas niet vies, mocht er een flesje lekken. En hij is zo makkelijk mee te nemen ook buiten de tas, ook handig nu de luiertas toch al aardig vol zit. De babylonia had ik in de winkel gekocht, maar de ByKay via internet. De levering was super snel, een dag later heb je hem al in huis (als je voor 14:00 uur besteld). De doek was netjes verpakt in een goede doos. 


Toch heb ik ook een minpuntje gevonden aan de doeken. Of eigenlijk M. heeft dat. Het knopen vind hij namelijk niet zo handig. Het duurt zo lang (vind hij) en ziet er bij jou zo onhandig uit zei hij me pas. Persoonlijk vind ik dit niet zo, dat onhandige, en hoe vaker ik knoop hoe sneller het gaat. Dus ik denk er over om ook eens te gaan kijken naar een ergonomische draagzak. Zo kan hij ook Nola dragen zonder dat hij hoeft te knopen. 


Dragen jullie je kindje graag? Gebruiken jullie dan het liefst een draagdoek of draagzak? Nog suggesties voor een ergonomische draagzak?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: