Hoog sensitief zijn, voor volwassenen al een ding maar voor kinderen helemaal. Hoe leg je nu begrijpelijk en goed uit wat het eigenlijk is. Met de nadruk op dat je kind wellicht anders is, maar niet vreemd. Dat dit bij je kind hoort en hem of haar juist uniek en bijzonder maakt. Ik vond dat best lastig. Tot ik het boek van Draakje Vurig las met onze oudste. Draakje Vurig op school geeft veel punten van herkenning.

Ben jij misschien hoog gevoelig?

Eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik nog nooit echt bezig was geweest met hoog gevoeligheid. Totdat ik het steeds vaker voorbij zag komen. Vooral de herkenning bleef dan hangen. Dat zie ik bij onze oudste ook dacht ik dan. Maar ja, is hij dan hoog gevoelig of gewoon gevoelig? Het is zo lastig, zeker omdat het een karaktereigenschap is. Maar het boek Draakje vurig helpt je het inzichtelijk te maken voor je kind én jezelf.

Draakje vurig voorkant

Waar gaat Draakje Vurig op school over?

Draakje Vurig is op school en beleefd daar veel prikkels. Deze worden benoemd (behalve dan dat het prikkels zijn en hij overprikkelt raakt). Er wordt verteld wat er op een dag gebeurd. Het lawaai in de klas, het buiten spelen, weer naar huis en geen/te weinig eten en dan de ontploffing. Plus een geweldige reactie van de papa daarop.

Draakje vurig inhoudt

Waarom vind ik het een fijn boek

Naast dat het fijn is om dit soort dingen bij Draakje Vurig te lezen omdat het dan bij een ander is, geeft het herkenning. Ik heb het boekje gelezen met onze oudste en gevraagd of hij zich ook wel eens zo voelde. Voorbeelden vanuit ons leven gepakt en ernaast gelegd. Om zo tot de ontdekking te komen dat er wel heel veel overeenkomsten zijn. Plus dat we dan zien hoe Draakje Vurig er op reageert en dat wellicht ook een optie voor onze oudste is.

Draakje vurig close up

Hoogsensitief zijn is niet makkelijk. Voor ouders niet en voor kinderen niet. Draakje Vurig helpt je kind de dingen te begrijpen. Er staat ook nog extra informatie in voor ouders/leerkrachten. Fijn om zo je kind te kunnen helpen.

ISBN: 9789491 687563
de uitgeverij: Scrivo Media
Prijs: 12,95 euro
Je kunt het boek snel en makkelijk via deze link kopen.

Draakje vurig op school. Herkenning voor kinderen en ouders die hoog gevoelig zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: