Met een gevoelige huid als die van Nola ben ik altijd aan het kijken wat ik er wel en vooral ook niet op smeer. Ik heb in het verleden altijd gebruik gemaakt van de zonnebrandcrème van de lidl. Geen problemen mee gehad, maar erg goed voor haar huid was deze niet. Hoopte ik nog dat haar eczeem tijdelijk zou zijn het eerste jaar, blijkt het toch een terugkerend probleem. Voor mij een goed moment om uit te kijken naar een zonnebrandcrème die bij haar huid past.

Waar ik voor wilde kiezen

Er is zo veel op de markt qua zonnebrand dat ik meestal door de bomen het bos niet meer zie. Ik besloot dus te kijken naar de merken waar Nola zelf al goed op reageert. Dat is uiteraard de hormoonzalf van de arts, waardoor haar eczeem weg blijft. We gebruiken onder de douche loverock en kiezen als zalf voor drs. Leenarts. Voor mij is prijs dan ook wel iets waar ik naar kijk, de zonnebrand van drs. Leenarts kost 16.95 voor 150 ml.

zonnebrandcrème voorbeeld foto

Hoe werkt de zonnebrandcrème?

Eerlijk, ik ben geen medicus dus precies weet ik het allemaal niet. Wat mij vooral aanspreek is dat deze producten door een dermatoloog worden gemaakt. En de dermatoloog van Nola is blij dat wij deze producten gebruiken. Maar nu wat de website zelf zegt hoe dit werkt. Ze gebruiken organische deeltjes om de huid te beschermen. Zij kunnen wel in de huid die de UVA en UVB opnemen, maar niet verder de huid in. Ook bevat het geen Oxybenzon. Dit schijn hormoonverstorend te zijn. Dit is nooit bewezen, maar bewust wel weggelaten.

zonnebrandcrème

De zonnebrandcrème heeft factor 30

Dacht jij net als ik dat je beter factor 50 kon gebruiken voor je kind? Dat blijkt dus niet zo te zijn. Drs. Leenarts koos bewust voor factor 30. Deze beschermt voor 97% terwijl factor 50 voor 98% beschermt. Een minimaal verschil dus. Daarbij blijft men langer in de zon zitten met factor 50, want ‘we kunnen toch niet verbranden met zo’n hoge factor’. Dat is dus niet het geval. Ook heeft deze zonnebrand als eerste in Nederland het ‘Huid Allergie Keurmerk (initiatief van het huidfonds). Dit betekend dat de kans op een allergische reactie bijzonder klein is.

zonnebrandcrème op hand

Hoe werkt de zonnebrand?

Je kunt dit allemaal lezen op de site van drs. Leenarts, maar ook ik zal het hier even noemen. Het blijft heel belangrijk om jezelf en je kinderen goed in te smeren. De meeste mensen smeren juist te weinig. En daar kan ik ook wel eens bij horen. Wist je dat je een halve theelepel zonnebrandcrème nodig hebt voor je gezicht en een eetlepel voor een arm, been of rug? Dan haal je pas de factor 30 qua bescherming. En verder:

  • smeer met factor 30
  • herhaal om de 2 á 3 uur
  • herhaal extra als je kind in water en/of zand speelt
  • Vergeet niet de ‘onzichtbare’ plekjes (net onder de rand van zwemkleding, achter je oren of tussen je tenen)
  • draag een hoed of pet
  • tussen 12:00 en 15:00 uur uit de zon

zonnebrandcrème uitgesmeerd

Wat vonden wij van de zonnebrandcrème?

Een kleine bekentenis, ik ben best slecht in het smeren met zonnebrand. Zeker als we even haast hebben schiet dat er nog wel bij in. Maar gelukkig vinden de kinderen het smeren met deze zonnebrandcrème van drs. leenarts niet erg. Hij is goed vloeibaar en smeert lekker uit. Ruikt ook niet vies, wat ik bij andere nog wel eens heb. Plakt verder niet aan je handen na het smeren en trekt ook snel in. Ze kunnen dus zo weer verder spelen. Je ziet wel goed waar je gebleven bent door het witte kleurtje, handig want zo vergeten we geen plekjes.

Wij zijn super blij met deze zonnebrandcrème. Welke zonnebrandcrème gebruiken jullie?

We hebben dit product gekregen van een bedrijf. Dit beïnvloed mijn mening niet. Lees meer op mijn pagina over samenwerkingen.

Pinterest zonnebrandcrème drs. Leenarts review. Hoe werkt de crème, tips voor het smeren en onze mening over deze zonnebrandcrème.

4 thoughts on “Laat de zon maar komen met drs. Leenarts zonnebrandcrème (review)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: