Wie is er niet mee groot geworden. Matzes eten met Pasen, heerlijk met een laagje suiker. Ik weet nog goed dat we op de basisschool een ontbijtje kregen en dan werden er veel matzes gegeten. Die grote met lekker veel suiker. Heerlijk vond ik dat en ook heel gezellig. Het heeft weinig met Pasen te maken, maar het is voor mij wel echt een traditie. Thuis hadden wij ze ook wel eens. Maar wist je dat je dit niet alleen met Pasen hoeft te eten?

Ik vind het leuk om dit nu ook aan Luca mee te kunnen geven. En wat fijn dat het niet alleen met Pasen is. Ik heb een mooi pakket mogen ontvangen met verschillende matzes. De grote, die ik kende van school, maar ook kleine en mini voor een borrelhapje. Matzes kun je beleggen met wat suiker, maar denk ook eens aan iets anders. Gewoon op z’n Hollands met een plakje kaas en tomaat of wat honing. Hagelslag of pasta. Niet te moeilijk denken en gewoon proberen. Niet iedereen houdt van een boterham met pindakaas, dat is met dit denk ik hetzelfde.


Door het arseem in rijst wordt aangeraden om dit niet elke dag te eten. Dit geldt ook voor rijstwafels. Een, naar wat ik dacht, gezond tussendoortje voor Luca. Maar elke dag is dus niet zo gezond meer. Nu kun je matzes tegenwoordig het hele jaar verkrijgen. Je hebt ze in de naturel variant, maar ook volkoren en biologisch/spelt. Er zit weinig in, tarwebloem en water. Ik dek dat dit een goede vervanging is voor de rijstwafel. Natuurlijk deze dan niet beleggen met suiker, dan wordt het iets minder gezond. 


Luca mocht kiezen welke we als eerst zouden proeven. Hij koos voor de kleine naturel variant. Deze hebben we als tussendoortje genomen. Gewoon zonder iets erop. Lekker knapperig en het geeft een gevuld gevoel. Met de lunch heb ik er ook een kaas en, hoe kan het anders, een met suiker gegeten. Heerlijk en ook Luca smulde ervan. Nog een voordeel, ze zijn heel lang houdbaar (mits dicht natuurlijk). Dus je kunt ze gerust eens inslaan. Voor ons een goed alternatief voor de rijstwafels.

Denken jullie dat matzes een goed tussendoortje voor kinderen is? Eten jullie ook altijd matzes met Pasen? Ik lees jullie verhalen graag in een reactie.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: