Het kan nog net vandaag. Sinterklaas is jarig en dus deel ik met jullie een lekker sinterklaasontbijtje. Ik heb havermout echt ontdekt. Vroeger heb ik dit nooit gegeten en ik dacht eigenlijk dat het gewoon ook niet zo lekker was. Iets dat ze vroeger aten, maar nu niet meer omdat er veel lekkerdere dingen zijn. Dat bleek dus echt niet het geval. Vandaag deel ik jullie mijn sinterklaasontbijt. Nola heeft hem in ieder geval al goed gekeurd.

Ingrediënten
200 ml melk
5 eetlepels havermout
10 pepernoten (merk e.d. maakt niet uit) fijngestampt
1 banaan

extra nodig: een steelpan en een kommetje om het te serveren.
Dit is genoeg voor 1 persoon.

Hoe maak je het?
Nou het is echt heel simpel. Verwarm de melk tot het gaat koken. Voeg de havermout toe en laat even een paar minuten koken tot het wat dikker is geworden. Ondertussen kun je de pepernoten vast fijn maken/stampen. Zelf doe ik ze in een boterhamzakje en ga er met mijn voet op staan. Je kunt ook vast de banaan in plakjes snijden. Als de havermout dik genoeg is doen je dit in een kommetje en meng je het met de banaan en pepernoten. 

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: