Een beetje last minute is het wel, maar ik wil jullie deze tip toch meegeven. Vorige week zaterdag mocht ik samen met mijn vader en Luca naar het sinterklaasfeest van zijn werk. De foto’s die ik gebruik zijn allemaal door mijn vader gemaakt. We werden uitgenodigd om bij de dierentuin te verzamelen. Leuk, Luca houdt van de dierentuin. Dus we meldden ons aan en vertrokken die, hele koude, dag vroeg naar Ouwehand. Daar was dat weekend (en het weekend ervoor en ook nog dit weekend) park van Sint.

Ontvangst
We werden ontvangen door een pietenband en het paard van Sinterklaas. We zongen een aantal liedjes en deden samen een dansje. Het was een gezellige drukte. Het begon om ongeveer 10 voor 10, 10 minuten voordat het park open zou gaan. Achter het hek kon je ook al een boel pieten bezig zien, super leuk voor de kindjes. Luca vond het nog wat spannend dus hij bleef dicht bij mij. 

En snel naar binnen
Toen we naar binnen mochten was het wel even druk. Logisch, want iedereen wil naar binnen. We besloten dat we het parkeerkaartje zouden halen als we naar huis zouden gaan, dus we konden direct aansluiten in de rij om in het park te komen. Het was even wachten, maar toen konden we al snel door naar de tijger en de giraffen. De struisvogels (en alle andere vogels) waren helaas niet te zien vanwege de maatregelen m.b.t. de vogelgriep. 

Activiteiten voor het sinterklaasfeest van mijn vaders werk
Het werk van mijn vader had wat aparte activiteiten voor ons geregeld. Zo moesten we verzamelen in het jungle restaurant. We kregen daar wat lekkers te drinken en eten. Grote zakjes pepernoten voor de kinderen. En als verrassing kwamen er een aantal pieten binnen met zakken cadeautjes. Voor alle kindjes hadden ze wat mee genomen. Luca kreeg een leuke olifantenknuffel. Hij heeft hem bijna niet meer los gelaten en moest die avond ook mee naar bed. Na de groepsfoto en nog snel wat drinken vertrokken we naar de gorilla’s. Daar mochten we kijken bij het voer moment. Leuk om te zien, wie het eerst komt die heeft het meest. De benedenhal werd ook echt afgezet voor ons. Grappig om dat eens mee te maken.


Speciale sintactiviteiten
Die dag hebben we ook wat speciale sintactiviteiten gedaan. Luca liet een mooie olifant op zijn wang schilderen in het afrikahuis, we gingen kijken bij de sint show van bamboe Bill en konden dansen bij de pietendisco. Ook kon je nog pepernoten bakken, maar dat hebben wij niet gedaan. Naast deze speciale activiteiten kon je ook gewoon naar de zeeleeuwenshow en alle dieren bekijken. Heel leuk opgezet. De pieten liepen in het park rond en ook de medewerkers waren als piet verkleed. Allemaal zwarte pieten, voor zover ik het gezien. 

Aandacht
De pieten hadden ook leuk aandacht voor de kinderen. Luca wilde steeds graag een handje geven en daar was ook echt tijd voor. Bij de show van bamboe Bill mochten de kinderen naar voren komen bij Sinterklaas. Luca ging ook, dat verbaasde me al een beetje. Hij vond het erg spannend. Het ging een hele tijd heel goed, tot het klaas was. Daar reageerde een piet heel goed op. Hij tilde hem op en ging direct opzoek naar de bijbehorende ouder. Snel waren we weer herenigd en wilde Luca Sinterklaas toch een handje geven. Ook toen Luca gevallen was kwam er een piet hem even troosten en wat pepernoten geven. Echt heel leuk, die aandacht speciaal voor de kinderen.


Wij hebben een hele leuke dag gehad met zijn drietjes. Mocht je vandaag niets te doen hebben, ga dan eens een kijkje nemen bij ouwehands dierenpark. Het is echt heel leuk. Mocht je geen tijd hebben, niet getreurd. Als ik het goed begrepen heb komt er volgend jaar weer een park van Sint. Een nieuwe rond, nieuwe kansen. Zijn jullie in park van Sint geweest? Wat vind je van dit thema park in deze periode?

1 thought on “Park van Sint

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: