Een tijdje geleden vroeg Minke, van Mama Minke, of ik misschien een review wilde doen. De Etos had blijkbaar een geheel nieuwe lijn met babyverzorgingsproducten. “Natuurlijk wil ik dat wel doen, maar”, zei ik tegen Minke: “het duurt nog even dat ik daadwerkelijk een baby heb”. Ik ben namelijk uitgerekend in november. Haar antwoord was dat dat niet erg is en ze ging aan de slag.

Een pakketje
En zo kreeg ik vorige week donderdag een verrassing in de bus. Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik die dag niet in echt in een goed humeur was: het was heel warm en ik kon het warme huis niet ontvluchten, omdat ik op iets moest wachten. Ik moest eigenlijk ook boodschappen doen, maar ja, daar kon ik ook niet voor weg. En natuurlijk kwam datgene ook veel te laat, wat resulteerde dat ik ’s avonds snel twee boterhammen heb gegeten om daarna zo snel mogelijk naar de gymzaal te gaan. En daar was het ook warm. Tja, niet echt mijn beste dag.

Toen ik ’s avonds thuis kwam, lag er een PostNL briefje op mijn deurmat. Ik had een pakketje gemist (ondanks dat ik eigenlijk de hele dag op iets anders had gewacht). Het was nog even uitvogelen op welk adres het pakketje was afgegeven (hoezo: onleesbaar handschrift), maar daar was mijn verrassing. Daar werd ik wel weer wat vrolijker van.

Mooi verpakt, dat maakt je dag goed!
In een klein doosje vond ik drie producten van de nieuwe lijn van de Etos, vrolijk verpakt in blauw en roze vloeipapier. Ik heb de verzachtende babyzinkzalf, babyhuidolie en de milde baby wasgel & shampoo gekregen. Compleet met handleiding en een overzicht van het assortiment. Er zijn nog veel meer producten in deze lijn.

Mijn indruk van de producten
Mijn eerste indruk is dat het mooie producten zijn. De flesjes zijn mooi vormgegeven, met een leuke manier van typografie. Er is een combinatie van sierlijke en strakke letters, in blauwe, rozen en zwarte letters. Ook staat er op de verpakking een zinnetje van een kinderliedje, wat het geheel luchtig maakt.

De nieuwe babyverzorgingsproducten bevatten geen ingrediënten meer die zouden kunnen irriteren. Deze zijn vervangen door super milde alternatieven. De verzorgingslijn bevat 21 verschillende producten, onder andere douche en bad producten, huidverzorging en washandjes. Fijn voor ons is dat de prijs ook normaal is gebleven. Je kunt met een veilig gevoel de huid van je kindje verzorgen en denkt ook aan je eigen portemonnee. Leuk detail is dat op de verpakking een aantal regels van een kinderliedje staat. Zo kun je tijdens de verzorging van je kindje liedjes zingen. Goed voor de ontwikkeling van je kindje.


Al kan ik ze nog niet echt gebruiken, ik kon ze wel even op mezelf uitproberen. De zinkzalf ruikt lekker, echt zo’n typische babygeur. De wasgel & shampoo heeft een heel zachte geur en zo’n handige drukknop, waardoor het praktisch is te gebruiken met één hand. De huidolie heeft ook een zachte geur en smeert lekker uit. Je moet wel voorzichtig zijn met het gieten: voor je het weet heb je te veel. Het trekt snel in en mijn handen zijn nu lekker zacht.

Ondertussen staan ze vrolijk in een zelfgemaakt mandje in de babykamer, te wachten tot ze kunnen worden gebruikt. Tegen die tijd zal ik wel laten weten hoe ze in de praktijk bevallen. De producten zijn vanaf 22 augustus te krijgen bij de Etos (m.u.v. de wattenstaafjes en vochtige washandjes, deze zijn vanaf begin oktober verkrijgbaar).

Wat vinden jullie van de nieuwe verzorgingsproducten van de Etos?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: