Bij de review over het kookboek van Rudolph’s Bakery, die je hier kunt lezen, zei ik al dat er nog recepten zouden volgen. Hierbij het eerste recept. Ik wilde graag makkelijk beginnen. Veel tijd met koken/bakken heb ik niet en wil het graag doen als Luca nog slaapt, anders zit hij maar om me heen te hangen en dat vind ik niet handig. Dus moet ik het in de korte tijd doen die mij dan op een dag rest als hij lekker ligt te tukken. Benieuwd wat ik van het recept vind en hoe het is geworden? Lees snel verder!

De ingrediënten voor 6 eierkoeken

  • 2 eieren
  • 100 gram suiker
  • 1 citroen
  • 100 gram bloem
  • 0,5 theelepel bakpoeder

Omdat ik geen bakpoeder in huis had (en nog steeds niet heb eigenlijk) heb ik de bloem vervangen voor 100 gram zelfrijzend bakmeel. En de bakpoeder dus weggelaten. Ik had ook geen citroen in huis (het was 7 uur ’s ochtends toen ik ging bakken) dus heb ipv citroenrasp 1 theelepel citroensap gedaan.

Je heb nog extra nodig

  • bakpapier
  • bakplaat
  • oven

Start met het aanzetten van de oven. Voorverwarmen op 180 graden. Dan klop je de eiren met de suiker tot een dik mengsel. Verwacht niet heel dikke stroop ofzo. Ik heb ongeveer 2 a 3 minuten met de mixer geklopt. Gebruik je een citroen rasp dan de helfpt van de schil en spatel dit samen met de bloem, bakpoeder en een snufje zout (of spatel het met het zelfrijzend bakmeel en laat het zout weg wat ik ook gedaan heb) door het dikke mengsel van eieren en suiker. Let erop dat je niet te lang bezig bent met het spatelen want dan gaat alle lucht uit het beslag. Verdeel het beslag in 6 hoopjes op het bakpapier dat je op de bakplaat hebt gelegd. Leg ze goed uit elkaar omdat ze nog wel gaan uitlopen en je wilt niet dat ze aan elkaar plakken. Ik heb hiervoor een lepel gebruikt, om de hoopjes te maken. Bak de eierkoeken in 10 minuten goudbruin en gaar in de oven. Bak ze zeker niet te lang want dan worden de eierkoeken droog.
In het boek stond bij de moeilijkheidsgraad 1 sterretje. Dit vind ik ook echt terecht. Het is een simpel beslag, simpele/makkelijke ingrediënten en het is heel snel klaar. Een kind kan de was doen zullen we maar zeggen. Wij vonden deze eierkoeken lekkerder dan die uit de winkel. Dus ik kan wel zeggen dat het goed gelukt is. Mocht je een video over dit recept willen kijken dan kan dat op de site van 24kitchen, klik hier.

Mijn eigen gemaakte eierkoeken voor het kookboek.
Zien jullie ook de gelijkenis?


Zouden jullie deze eierkoeken zelf maken? Of hebben jullie nog andere leuke recepten? Ik hoor het graag. Ben benieuwd naar jullie recepten.

Liefs,
M.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: