Ondanks dat ik vaak in de Bijbel lees weet ik echt niet alle Bijbelboeken zo te vinden in de Bijbel. Soms stoort me dat echt mateloos. Als je bijvoorbeeld in de kerk zit en je wilt graag iets meelezen. Dan ben je vaak te laat op het moment dat je het juiste stukje gevonden hebt. Bij de kerk waar we sinds kort zitten staat in de nieuwsbrief, die je de zaterdag ervoor per mail ontvangt, welke tekst wordt behandeld. We gaan voortaan voorbereid op stap. Toch vind ik tabs in mijn Bijbel handig. 


Gelukkig voor mij vonden dat meer mensen. In de facebook groep van Shanna Noel, deze besloten groep, stond een document met de tabs voor in de Bijbel. Helaas voor mij zijn de tabs wel in het Engels, dus moet ik mijn Engels even bij gaan schaven. Toch mocht dat mijn pret niet drukken. Ik heb de tabs geprint en uitgeknipt. Best nog een werkje, dat knippen. Daarna heb ik met waterverf de tabs een kleurtje gegeven. Een blauwe en lichtbruine kleur. Vond het leuk om de kleuren af te wisselen zodat niet alles het zelfde zou zijn en vond deze kleuren ook goed bij mijn omslag passen. 

Hieronder kunnen jullie het resultaat zien. Het inplakken heb ik gedaan met een plakstift van de hema. Dat werkt prima. Sommige tabs zijn wat groot en steken wat meer uit dan andere, maar ik vind dat geen probleem. Vind het er erg leuk en zelfs wel gezellig uit zien, nu ziet het er ook uit dat het veel gebruikt wordt. Voor mij het het nu dan ook af en kan ik ook verder met journaling Bible zelf. Wat ik een stuk leuker vind haha. Maar je moet altijd eerst doen wat ‘moet’ gebeuren en dan pas leuke dingen toch?


Wat vinden jullie van deze tabs? Zou je zelf ook tabs gebruiken in je Bijbel? Zou je de Engelse gebruiken of liever een Nederlandse vinden? (Wie weet ga ik in de toekomst wel zelf een Nederlandse maken.) Ik lees graag jullie reacties.

Liefs,
M.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: