En nee, ik heb nog niet over de bevalling of over een zwangerschapscursus, waar je leert ademen (al ben ik daar ook mee bezig, ik zal daar de volgende keer over schrijven). Ondertussen ben ik 32 weken zwanger en de laatste loodjes breken aan. Het gaat heel goed. Ik voel me prima en kan ook nog werken. Soms een brandend maagzuur aanval en wat sneller vermoeid, maar dat zijn maar kleine dingen.

Ik wil het eigenlijk even hebben over sporten. Voor de zwangerschap heb ik best veel gedaan aan beweging: fitness, rhönradles, post lopen, mallen sjouwen op het atelier 😉 Tijdens de zwangerschap wordt dat allemaal steeds zwaarder en valt het een beetje weg. Je word sowieso dikker, dus misschien ben je ook wel iets lakser met dit soort dingen. Maar hoe blijf je fit tijdens die negen maanden? Ik vond dat eigenlijk wel belangrijk en ben er eens naar gaan kijken.

Op onderzoek
Bij de verloskundige hangen heel veel foldertjes met dingen die je kan doen en ook op internet is er genoeg te vinden. Maar hoe kan je kiezen? En wat houdt alles nou precies in? Je hebt: Cesartherapie, zwangerschapsyoga, Zwanger & Fit, Blijf Fit Zwanger, Aqua Zwangerfit en nog andere soorten van zwangerschapsgym. Daarnaast keek ik ook even naar de prijzen voor zulke dingen. Ik kan je wel vertellen: dat is niet goedkoop.

Wat ga ik doen?
Ik was dus enigszins overspoeld door alle mogelijkheden tot ik de oplossing vond: ik blijf gewoon sporten bij mijn eigen sportschool. Zodra ik daar vertelde dat ik zwanger ben, kreeg ik meteen advies van welke oefeningen wel of niet. Ik kreeg ook meteen een nieuw schema met aangepaste oefeningen. Ik mocht niet meer de binnenkant van mijn benen trainen en ook niet mijn buikspieren (vond ik erg, zeg). Al mijn oefeningen zijn ook symmetrisch, zodat je niet een bepaalde kant op hangt.

Blijven sporten
Dus het is heel goed mogelijk om voor zoiets raad te vragen bij een sportschool waar je al zit. Ik had ook het idee dat ze het leuk vonden om geschikte oefeningen voor mij te vinden. Ik probeer twee keer in de week te gaan sporten, al merk ik dat het met de warmte en de drukte het nog wel eens erbij inschiet. Maar ik doe mijn best en dan zit ik op een fiets of train ik mijn armen en benen. Al moet ik steeds vaker het gewicht iets lichter zetten, ik krijg er een goed gevoel van om te gaan sporten.

Bron kopfoto: Premium Health City

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: