-Door Ilona-

Lieve lezers,

Er is alweer een flinke tijd voorbij! In elk geval voor mijn gevoel dan, haha. Ik zal jullie even bijpraten over de afgelopen weken, want wat waren ze hectisch. Charlotte groeit goed, op het moment van de blog weegt zij inmiddels 2915! 800 gram aangekomen in al die tijd ondaks de verborgen reflux. Dat gaat dus heel goed. Helaas is dat niet met alles zo.

Reflux en krampjes

Ze heeft wel een aantal probleempjes. Zo heeft ze erg veel last van verborgen reflux, iets wat helaas de afgelopen dagen enorm is toegenomen dankzij 2 ingedikte flesjes voeding op advies van de kinderarts. Ook was ze erg onrustig en heeft ze alleen na inname van een zakje poeder ontlasting, gepaard met vele krampen. We waren begonnen met speciale dieetvoeding voor haar maar op dit moment ben ik niet helemaal zeker of deze wel goed z’n werk doet. Dit dankzij al die klachten.

Het kan zo niet meer

Vanochtend, na de zoveelste slapeloze nacht op de bank (met Charlotte bij mij), een belronde begonnen met kinderarts, consultatiebureau, kinderfysio en kinderdietist. Want dit kan echt niet langer meer. Het is niet leuk voor haar en niet meer te doen voor mij. Gelukkig is mijn man nog thuis deze week. Vanaf maandag mag hij ook weer beginnen met werken, na al die weken zorgverlof en vakantie. Dus dan sta ik er toch alleen voor met twee kindjes.

Hoe gaat het met mij?

Met mij gaat het redelijk, door de korte nachten voel ik mij aardig belabberd maar lichamelijk mag ik echt niet klagen. Ik loop alweer grote afstanden en ben weer energiek (zo ver mogelijk dan). Mentaal zit ik er flink doorheen, maar dat is echt puur resultaat van de slapeloosheid.
Christiaan heeft in het begin erg veel last gehad van verlatingsangst ’s nachts, maar dat is gelukkig al minder aan het worden. Hiervoor hebben we tijdig hulp ingeschakeld vanuit het consultatiebureau en zelfs de pedagoog hebben we telefonisch gesproken voor handvatten en tips hoe we ermee om moeten gaan. Volgens haar doen we het uitstekend en lijkt hij op de goede weg te zitten. Ook die nachten maakte het erg zwaar, maar het is nu al een paar keer voorgekomen dat hij niet meer in paniek was ’s nachts. Zo kon mijn man ook weer in ons eigen bed slapen in plaats van bij hem.

Ook nog een leuke wending!

Ook is er erg goed nieuws! De vorige keer vertelde ik over mijn sollicitaties. Hieruit zijn 2 gesprekken al geweest met 2 verschillende locaties. Het goede nieuws is niet alleen dat er gesprekken uitgekomen zijn, maar ook dat ik een baan aangeboden heb gekregen.
Er is nog niets officieel want ik moet nog voor de arbeidsvoorwaarden op gesprek komen en het contract moet ook nog ondertekend worden, maar per 1 oktober heb ik weer een baan. Zoals het er nu voor staat.

Heel fijn zo’n positieve opsteker

Ze waren laaiend enthousiast over mijn sollicitatie brief en mijn houding dat ze mij uitgenodigd hadden een ochtend mee te lopen. Daar heb ik uiteraard ja op gezegd! Dat is inmiddels ook geweest en ook die mogelijke collega was erg enthousiast. Na aanleiding van het gesprek en de meeloopochtend hebben ze me de baan aangeboden. Dit hield alleen wel in, dat ik in oktober een assessment moet maken en daaruit komt een scholingsadvies. Niveau 4 (verpleegkundige) of niveau 5 (wijkverpleegkundige). Deze opleiding zal ik dan ook in het nieuwe jaar starten, als alles goed gaat natuurlijk. Een uitdaging waar ik een beetje tegenop zie, want hoe ga ik dat straks allemaal rondbreien thuis, maar ook eentje waar ik naar uit kijk. Ik wil graag die opleiding doen want ooit ben ik als verpleegkundige begonnen qua opleiding (dit is toendertijd niet gelukt) maar de omstandigheden zijn nu zoveel verbeterd dat het wel moet lukken! Daar ga ik met de volle 100% voor.

Hopelijk heb ik over 2 weken wederom goed nieuws te vertellen en is de situatie rondom Charlotte een heel stuk aangenamer geworden!

liefs IlonaLees hier meer over Charlotte.
Uitgelichte afbeelding is een foto van Ilona zelf.

1 thought on “Gastblogger Ilona: Charlotte heeft verborgen reflux maar groeide goed de afgelopen weken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: