Het is vakantietijd. Wij hadden eigenlijk al besloten om niet op vakantie te gaan. In elk geval niet ver weg of voor een lange tijd. We waren vorig jaar september naar Turkije (voor onze huwelijksreis) en in de meivakantie zijn we een paar dagen naar Terschelling geweest. Niks te klagen dus.Toch wilden we even een paar dagen weg. Dat hebben we om ons werk heen gepland. Gewoon van vrijdag tot maandag.
Bungalow of kamperen?
Eerst was ik op zoek naar huisjes, maar het is allemaal nogal duur. Zo’n baby is al duur zat, dus we proberen een beetje te besparen op andere dingen. Uiteindelijk hebben we toch maar besloten om te gaan kamperen. Ja, je hoort het goed: kamperen met mijn zwangere buik.
Met mijn ouders, broertje en zusjes heb ik altijd gekampeerd en ik heb het weer aan Dennis geleerd. We hebben ook alle benodigdheden in huis, dus het was een kwestie van de schuur en de zolder leeghalen en we konden gaan.
Waar gaan we heen?
Ik wilde graag naar die vernieuwde dierentuin in Emmen, dus we hebben in die omgeving een camping gezocht. We kwamen uit bij een prachtige camping in Assen. We hebben niet gereserveerd, maar we zijn er gewoon heen gereden en ze hadden een plekje.
Ik heb er van genoten. Het was echt een mini-vakantie. Op de zaterdag zijn we naar die dierentuin geweest en dat was heel mooi. Zondag hebben we vooral geluierd: lezen, spelletjes, zwemmen, midgetgolf etc. Er zijn alleen wel een paar dingen die anders zijn dan anders als je zwanger bent. En eerlijk is eerlijk, ik had dit over een maand of anderhalve maand niet moeten proberen.
Praktische zaken: zwanger kamperen:
- Oké, deze telt misschien eigenlijk voor alle vormen van vakantie. Vergeet niet een nieuwe bikini aan te schaffen. Ik had wel nieuwe bh’s gekocht, maar geen nieuwe bikini.
- Drink s’ avonds niet te veel. Je wilt niet midden in de nacht naar de wc moeten lopen. Dat is koud en toch nog wel een eindje.
- Ga op tijd slapen. Ook al zijn je buren nog wakker en kletsen ze hard. Je wilt de volgende dag weer fit zijn. Bijkomend voordeel van vroeg je slaapzak in gaan, is dat die al opwarmt.
- Neem iets mee om buiten te kunnen slapen/rusten. Als de zon op de tent staat, is het vaak niet te houden binnen. Dan kan je lekker buiten slapen (in de schaduw, wegens verbrandingsgevaar ;).
- Als je een koukleum bent (zoals ik), is het belangrijk dat je je goed voorbereid op de nacht. Ik heb te vaak het koud gehad tijdens de nachten en dat is afschuwelijk (en het doet ook gewoon pijn omdat al je spieren verkrampen). Ik heb nu wel een plan van aanpak wat werkt. Stap 1: plaats isomatjes onder het luchtbed. Stap 2: over het luchtbed leg je een dekentje, want het luchtbed wordt koud. Stap 3: confisqueer de beste slaapzak die er tussen zit. Stap 4: over de slaapzak leg nog een fleecedekentje. Stap 5: draag een warme pyjama. Stap 6: doe een warme kruik in de slaapzak bij je voeten. Geloof me, dit werkt. Je moet wel bedenken dat Dennis alleen geslapen heeft onder een opengeritste prutslaapzak in zijn boxer. Dat geeft wel aan wat voor een koukleum ik ben.
- Neem voor alles de tijd: opstaan van een luchtbed, aankleden in een kleine tent, ontbijten. Alles rustig aan, dan wachten ze maar.