Ik ben nu zo’n anderhalve week met zwangerschapsverlof. Hoewel de kwaaltjes erger worden, niet zo gek natuurlijk, heb ik op dit moment best wat tijd over. Ik probeer veel te slapen, maar daarnaast kan ik nog best veel doen. De eerste dagen heb ik me zelfs verveeld. Dit geeft tijd om nog eens alles goed na te lopen: kinderkamer af, check. Spullen voor de bevalling in huis, check. Vluchttas klaar, check. Alleen nog een luieremmer. We mogen er, heel lief, eentje hebben van iemand die we kennen van toneel, maar we vergeten hem steeds op te halen. Dat moet nog echt even gebeuren. Tja, eigenlijk staat alles zo goed als klaar en kan ons kleintje komen.

Geen opdrachten, maar…
Het is wel even anders op werk gebied. Ik ben dan wel gestopt met de opdrachten, maar ik merk dat ik het niet zomaar uit mijn hoofd kan zetten. Zo ben ik nog steeds, ondanks mijn verlof, bezig met de administratie, mijn professionele mail, de website, social media. Er zijn facturen nog niet betaald en ook daar ben je even mee bezig. Dat is op zich niet erg (tijd zat), maar na de geboorte van ons kindje heb ik waarschijnlijk geen tijd zat. Het doet me ook beseffen dat je met een eigen bedrijf nooit klaar bent. Nu niet en over een aantal weken ook niet. 

Werk en privé
Als je in loondienst bent, hoef je je na je werktijd alleen maar te concentreren op je kindje, je privéleven en/of andere verplichtingen die je bent aangegaan. Werk en privé is makkelijker om gescheiden te houden. Ik besef me dat dit wel iets is om in de toekomst rekening mee te houden. Hoe ga ik dit combineren, zodat beiden de aandacht krijgen die ze verdienen? Eerlijk is eerlijk, ik weet het nog niet precies. Ik denk dat dit iets is waar je ook met vallen en opstaan over moet leren.

Voordelen zelfstandige
Gelukkig zijn er ook een heleboel voordelen aan zelfstandig werken. Zo kan ik mijn eigen tijd invullen. Ik ben heel flexibel in wanneer ik wat doe. Ik ben ook altijd de “baas” over wat ik wel wil doen en wat niet. Dat mag ik zelf bepalen. Nu heeft Dennis ook een vrij flexibele baan. Er zijn wel een aantal dagen en uren dat hij voor vast werkt, maar ook hij kan een deel zelf bepalen wanneer hij wat doet. Dat vind ik een groot voordeel. Zo kunnen we samen overleggen wie wanneer wat doet en ik kan mijn werkzaamheden sowieso naast zijn vaste uren plannen. We zullen er samen wel uitkomen. 

Zelf bij ons kindje
Er kan er dus (bijna) altijd één van ons bij ons kindje blijven. En dat vind ik belangrijk. Begrijp me niet verkeerd, iedereen moet zijn/haar eigen overwegingen maken en er is geen goed of fout, maar ik vind het belangrijk dat een jong kindje zo veel mogelijk bij de ouders kan zijn. Ik weet nu al dat we af en toe klem gaan lopen en dat onze planningen een keer gaan botsen, maar we zullen er vast wel uitkomen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: