Nu denk ik niet dat je de tijd dat je zwanger bent snel vergeet, maar er zijn manieren om er extra aandacht aan te geven. Echt even stil staan (vind ik nogal moeilijk) en alle aandacht geven aan de zwangerschap. Als je er middenin zit, kan je wel eens denken: “Oh, was het maar voorbij”, maar het is maar een korte periode in je leven dat je daadwerkelijk zwanger bent.

Mijlpalen
Er zijn in die tijd vele mijlpalen: de zwangerschapstest, de eerste echo, de eerste keer dat je ’s ochtends niet hoeft over te geven, de eerste schopjes etc. Ook dan sta je echt even bij je zwangerschap stil. Maar voor deze keer bedoel ik een meer artistieke variant van herinneren. Een herinnering vastleggen. Ook daar zijn verschillende ideeën bij: een silhouet tekenen, een zwangerschapsfotoshoot, een bellypaint (wat ik veel maak, maar daarover een volgende keer meer), een babyshower (in combinatie met een bellypaint, maar daar ga ik dus nu niet op in 😉 en zo zijn er nog heel veel creatieve en artistieke ideeën om iets tastbaars te creëren.

Lifecasts
Vandaag wil ik het hebben over afgietingen of ook wel lifecasts genoemd. Voor mijn werk als make-up artist heb ik geleerd om afgietingen te maken voor gezichten. Dat betekent dat je met alginaat en gipsverband een exacte afdruk van een gezicht maakt. Dat is natuurlijk ook van toepassing op andere lichaamsdelen, dus waarom niet op een buik. De techniek die ik gebruik is zo dat je zelfs de poriën en de rimpeltjes kan zien: een levensechte kopie in gips.

Zelf mijn buik gipsen
Dat heb ik dus laatst ook bij mezelf gedaan. Alleen is het een beetje moeilijk, dus Dennis heeft me geholpen. Hij is al zo vaak mijn slachtoffer geweest om te oefenen: hij weet nu ook wel hoe het moet. Het leek mij ook mooi om mijn hand op mijn buik te leggen en dan het afgietsel te maken.
Het resultaat is prachtig. Alles klopt en door de hand krijgt het echt een betekenis. Ik kan zelfs het kleine littekentje (van de kat) zien.
Kijk zelf maar eens naar de foto’s om te zien hoe mooi deze afgietingen kunnen worden.


Probeer dit niet zonder uitleg en begeleiding van een professional. Als je interesse hebt in een afgietsel kan je contact opnemen via de site: www.madecreatives.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: