Geloofsopvoeding, iets waar ik veel aandacht aan besteed. Persoonlijk vind ik het belangrijk dat de kinderen op hun niveau betrokken zijn bij de christelijkfeestdagen. Natuurlijk is het logisch dat ze niet alles helemaal snappen, maar je kunt al veel uitleggen aan een kind. Maar nu komt Hemelvaart en pinksteren er aan. Hoe ga ik dat doen qua geloofsopvoeding? Ik vond een gaaf pakket om samen met de kinderen naar deze feestdagen toe te leven.

Geloofsopvoeding centraal in huis

Er zijn veel verschillende manieren om bezig te zijn met geloofsopvoeding. Met het pakket ‘Ik ben bij je’ van Studio Sprankel (het is een aanvulling op het paaspakket, maar met een extra set ook heel goed los te gebruiken) staat geloofsopvoeding centraal in je huis. Beste wel letterlijk ook. Je kunt met het klembord die je neer zet met de poppetjes (zo leuk om samen met je kinderen verhalen zo na te spelen!), een raamtekening die je kunt maken (er zit 1 voorbeeld bij en misschien heb je nog wel de raamstiften van de kerstpostzegels liggen) en de knutselideetjes die er bij zitten je huis helemaal omtoveren.

geloofsopvoeding studio sprankel Hemelvaart en pinksteren

Lees hier over onze adventstijd.

Er wordt wel wat van je gevraagd

Het is geen pakket wat je ophangt of neerzet en dat is het. Het gaat verder dan alleen een kaartje omdraaien elke dag. Hierbij wordt er wel echt wat extra’s van je verwacht als ouder. Lees het boekje dat er bij zit dan ook echt even door voor dat je het wilt gebruiken. Dan weet je wat je allemaal kunt doen. Het hoeft niet natuurlijk, maar het is wel erg leuk. En het meeste is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Er staan Bijbelgedeelte bij die je kunt lezen, knutselideetjes die je kunt maken (bij hemelvaart staat er 1 voor jongere kinderen en 1 voor oudere kinderen) en er staan tips voor liedjes.

geloofsopvoeding kaart studio sprankel

Wanneer en met wie gebruik je het pakket

Voor Hemelvaart start je het best een week of de week voor Hemelvaart. Dit jaar is hemelvaart op 10 mei. Dat is bij ons de meivakantie en die week ervoor ook. Super leuk om dit dan samen met je kind(eren) te doen. Pinksteren is dit jaar op 20 en 21 mei. Je kunt dan starten op zondag 13 mei (dat is bij ons de week na de meivakantie en trouwens ook moederdag). Dan heb je ook nog een extra stuk over de wederkomst van Jezus. Dit kun je doen in de week na pinksteren. Ik denk dat dit heel geschikt is voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Dus vanaf een jaar of 4 tot 12. In het begin met wat meer hulp, later meer zelfstandig. Al zijn er ook zeker dingen bij die leuk zijn voor jongere kinderen.

geloofsopvoeding foto hemelvaart studio sprankel

Lees hier over bijbel lezen met kinderen.

Wat vind ik van dit pakket

Van studio Sprankel kreeg ik het Hemelvaart en Pinksteren pakket, zelf heb ik het klembord en de poppetjes erbij gekocht. Zo kan ik voor jullie een complete review maken. Ik heb nog getwijfeld om een klembord van de action te gebruiken, maar dat is net niet helemaal mooi. Je mist dan ook echt de poppetjes. Ondanks dat wij een aantal kegelpoppetjes in huis hebben vind ik het mooi dat het geheel passend is bij elkaar. En de jasjes zijn er nu ook. De uitleg en tips erbij in het boekje vind ik erg fijn. Meer achtergrond informatie en je kunt zelf goed filteren wat voor jou kind fijn is om te delen. Ook leuk om het zelf weer eens op een andere manier te lezen.

Zijn er dingen waar je op moet letten?

Er zit je leuk zakje in met alle kleine benodigdheden. Daarin zitten ook zonnebloempitten en wat ander klein spul. Let op met kinderen dat dit niet direct eruit valt en je kunt gaan zoeken. De posters zijn ook gekopieerd op een a4 zodat je deze kunt inkleuren. Kopieer deze zodat je hem vaker kunt gebruiken. Dat is met veel materiaal zo. Ook erg geschikt voor de kindernevendienst in de kerk of een club. En bewaar het goed zodat je dit volgend jaar gewoon weer kunt pakken. We zijn dan weer een jaar verder, ze onthouden andere dingen en weten toch niet meer precies wat we gedaan hebben. Het klembord kun je het hele jaar door blijven gebruiken met leuke posters of kaarten.

geloofsopvoeding extra spullen studie sprankel

Ik ben blij met dit pakket. Fijn om op een andere manier met geloofsopvoeding bezig te zijn.  De kinderen vinden kaartjes omdraaien erg leuk, maar zo kunnen we er nog meer uit halen denk ik. Het pakket kost 12,95 en kun je hier bestellen. Het uitbreidingspakket kost 6,95 (alleen als je het paaspakket niet hebt gebruikt!) en kun je hier bestellen. Hou mijn social media in de gaten voor meer updates over het gebruik van dit pakket.

geloofsopvoeding met Hemelvaart en pinksteren pakket van studio sprankel. Review over dit pakket voor kinderen.

Lees hier hoe wij de geloofsopvoeding deden met Pasen.

5 thoughts on “Geloofsopvoeding: Hemelvaart en pinksteren (review)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: