Gas.wordt.aangesloten

Dit bericht komt misschien iets aan de late kan. We hebben gelukkig al weer een hele tijd gas. Maar het was even behelpen toen we opeens geen gas mee hadden. Van zaterdag ochtend tot en met dinsdag middag zaten wij zonder gas door een gaslek. Dat was een hele beleving, vooral met kinderen. Voor mezelf vind ik het allemaal nog niet zo erg. Voor mijn kinderen wel, ik wil niet dat zij het koud hebben. 

Lekker warm met elektriciteit
Nu las ik ook een aantal berichten van mensen die het zich niet konden voorstellen. Dat zonder gas zitten nog niet zo erg was. Maar die mensen hadden geen verwarming meer op gas, kookten niet op gas en waren niet van gas afhankelijk om warm te kunnen douchen. Dan zou ik het ook niet zo’n probleem vinden, want waar heb ik dan nog gas voor nodig? Wij hebben wel een cv die werkt op gas, wij koken wel op gas en ook voor warm water hebben wij het gas nodig. Een lekkere, warme en ontspannen douche zat er dus niet in. Of een gezonde, warme maaltijd door mij gekookt.

Hulp van mensen in de omgeving
Wat mij ook op viel was de hulp die wij aangeboden hebben gekregen. Van kennissen, familie, vrienden en ook van wild vreemden. Als mensen in de gaten kregen dat wij bij ‘het getroffen gebied’ hoorden boden ze al snel hulp aan. We konden overal terecht voor warm drinken, een douche of gewoon even warm zitten. Nu zijn wel wel redelijk op ons zelf, maar dit was heel fijn om te merken. Dankzij deze hulp, waar we soms wel en soms niet gebruik van maakten, was het te doen.

Gemeente en liander
Dankzij de gemeente konden we het boven nog proberen wat behaaglijker te krijgen. Zij deelden elektrische kachels uit aan de buurtbewoners. Het hielp boven helaas niet heel veel, maar beter iets als niets. De mensen van Liander deden hun best alles zo snel mogelijk op te lossen. Er kwam zelfs hulp van andere netbeheerders (zoals ze dat noemden). Zo kwam mijn redder in nood uit Amstelveen (als ik het goed onthouden heb). Waar hij ook vandaan kwam, hij heeft ons enorm geholpen.

Water in de leiding
Wij behoorden namelijk tot de lucky few die water in de leiding hadden. Dat betekende dat we maandagavond blij waren met een dode mus. Ze hadden het gas wel aangesloten, maar dat ging door het water direct weer uit. De volgende dag zouden ze dat komen verhelpen, wanneer dat konden ze niet zeggen. Maar gelukkig stond daar mijn redder om 12:15 op de stoep. Het water was snel verdwenen en toen de test met het gasfornuis slaagde kon ook de CV-ketel weer aan. Ik was alleen thuis en wist niet hoe de CV-ketel werkte, gelukkig bood deze meneer aan hem voor mij aan te zetten. Wat een service!

Dankzij deze mannen, die bijna dag en nacht aan het werk waren, hadden wij toch vrij snel weer gas. En een warm huis! Wat een genot om thuis te komen in een warm huis, zelf eten te kunnen koken en een warme douche te kunnen nemen. Wij waarderen het gas weer wat extra de komende tijd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: