Een leuk cadeau voor je verjaardag of voor moederdag? Sestra mama! Ze hebben een abonnement, maar zijn ook los te koop. Natuurlijk is een abonnement voordeliger. En het is natuurlijk super leuk om elke keer een cadeau voor jezelf op de mat te vinden. Wat er in het nieuwste nummer, geschenk van genade, staat dat ik graag met je deel? Lees snel verder!

Sestra mama - uitgelichte afbeelding

Geschenk van genade – oordeelloos opvoeden

Oordelen is makkelijk toch? We doen het zelf ook snel en makkelijk. We hebben altijd onze mening klaar staan. Toch is dat niet even handig. Zeker in je opvoeding niet. Waar komen de oordelen vandaan? Wat is de behoefte die jij hebt? Want oordelen is makkelijk, maar praten over je behoefte en wat je nodig hebt is eigenlijk wat er nodig is. Mag je dan nooit meer oordelen? Nee, want soms kan het wel handig en nodig zijn. Maar wees je ervan bewust en vraag jezelf af waar je oordelen vandaan komen.

Geschenk van genade - praten

Worry work – mental load

Een tijd terug hebben mijn man en ik een test gedaan wie het meeste deed in het huis houden. Dit was uitgesplitst in het fysieke werk en mentale deel van de opvoeding. Wat eruit kwam? Mijn man is van het fysieke werk en ik van het mentale. Waarbij zijn fysieke last veel groter was dan die van mij, was mijn mentale last veel groter. Dat herkenden we ook. En voor ons is dit een prima verdeling. Maar wat als dit niet zo is? Waar komt het vandaag?

genezen

Fouten maken mag – geschenk van genade

Oké, dit is eigenlijk een column. Van Madelon Weerheim. Ze is werkzaam in het onderwijs kom ze geeft aan dat ze ouders steeds veeleisender ziet worden. En die trend herken ik wel. En 6 is eigenlijk wel laag als cijfer. Pardon?! Een 6 is voldoende. Waarom zouden we onze kinderen met de ‘alles moet groter, beter en aller beste’ syndroom opzadelen? Wat is daar nu het nut van?

Ik kan hier pagina’s over schrijven. Het is iets waar we zelf als ouders niet achter staan. Sterker nog, ik zou de eerste zou die vraagt of het niveau misschien niet naar beneden moet worden bijgesteld als ik denk dat dat beter is voor mijn kind. Het belangrijkste wat ze nu leren is zelfvertrouwen. Dat ze geloven in zichzelf en hun kunnen. Want echt, ze komen allemaal op de plek terecht waar ze horen. Want Zijn plan staat al vast en Hij laat niet los wat Zijn hand begon. Of ze nu een MBO, HBO of Universitaire studie gaan doen. Het maakt werkelijk niets uit. We hebben elkaar allemaal nodig in dit leven. Het ene is niet beter dan het ander. Het is anders, niet meer en niet minder.

draait niet om kinderen

Dit wil je zelf lezen

Zonder nog meer te verklappen kan ik je wel vertellen dat je dit gewoon zelf wilt lezen. Niet alleen gericht op jonge kinderen, maar voor alle leeftijden. En vooral dat vind ik zelf erg fijn. Dat mis ik vaak bij andere specifiek voor moeders tijdschriften. Maar Sestra mama combineer het christelijk geloof met moederschap voor alle (tot tieners) moeders.

Geschenk van genade - achterkant

Specificaties Sestra mama

Sestra mama | uitgeverij Jongbloed media | prijs: 8,45 euro | ISBN: 9789464251067 | te koop bij je plaatselijke boekhandel, via Jongbloed media of via deze link bij bol.com

Sestra mama - Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: