Door Maaike van Maaikeschrijft op werd ik getagd voor de gezond leven als moeder tag. Nu ik bezig ben met afvallen is dat natuurlijk een super tag om in te vullen. Dus dat vond ik erg leuk om te doen. Waar de tag over gaat? Ontbijt, wat je eet, of je mee eet met de kinderen, maar ook over beweging en sport. Heel verschillend dus, maar alles heeft te maken met een gezonde leefstijl. Ik denk dat ik die inmiddels wel gevonden heb.

1. Wat is jouw ontbijt?

Meestal ontbijt ik met kwark en fruit. Het vaakst maak ik mijn soort van appeltaart. Appel in stukjes, kaneel erover en even in de magnetron. Daarna de kwark er overheen en hup lekker eten.

2. Hoeveel groente eet je gemiddeld?

Ik probeer toch ruim de 250 gram groente per dag te halen. Dat doe ik door als snack cherrytomaat of komkommer te ten bijvoorbeeld. Lunchen met een salade erbij en dan nog groente bij het avondeten. Fruit is toch vaak maar 1 keer per dag tegenwoordig omdat daar ook veel suikers in zitten.

3. Als je kinderen iets lekkers krijgen, eet jij dan altijd mee?

Dat deed ik wel altijd ja. Ik ben nu eenmaal een lekkerbek en daar houdt ik dus ook heel erg van. Maar inmiddels weet ik wat ik wanneer wil eten. Dan eet ik niet iets lekkers met de kinderen mee, maar pak wel lekker fruit bijvoorbeeld. Gewoon jezelf iets anders lekkers gunnen. Of een klein hapje als je kind het niet helemaal op krijgt. Wat ook goed werkt, de chocola van Handsoffmychocolate. Ideaal die kleine rondjes, als je het bij 1 rondje kunt houden tenminste.

Geslaagd feestje met Handsoffmychocolate

6. Hoe zorg je voor voldoende beweging?

Ik probeer 2 keer per week te gaan sporten. Nu de zomervakantie eraan komt heb ik bedacht dat 1 keer per week haalbaar moet zijn. Daarnaast probeer ik 7000 stappen per dag te zetten. Niet de 10.000 die de meeste hebben, maar dat komt door de chronische vermoeidheid. Ik pas het iets aan zodat het ook haalbaar blijft voor mij.

5. Doe je aan sport?

Ik ga als de kinderen naar school zijn meestal 2 keer per week naar de sportschool. Zij hebben daar een schema voor mij gemaakt en deze volg ik 6 weken. Dan krijg ik weer een meting en een nieuw schema. Zo blijven mijn spieren alert en blijft het ook leuk. Of leuk, ik vind sporten niet leuk maar een noodzakelijk kwaad. Ja, je kunt er maar eerlijk over zijn haha.

dagboek sportschool

6. Eet je wel eens iets wat je niet aan je kinderen wil geven omdat het ongezond is?

In de vriezer liggen mini magnums die de kinderen niet mogen. En ook marsijsjes die ze niet mogen. Dat heeft eigenlijk 2 redenen. Ik vind het te duur om zomaar aan ze te geven. Soms eten ze het niet eens op. Maar ook dat het niet heel gezond is. Dan liever een waterijsje als een raket of die lolly’s bijvoorbeeld. Toch net iets beter.

7. Zijn de snoepjes thuis wel eens “toevallig” op?

Nee, snoep eet ik namelijk eigenlijk niet. En de kinderen ook bijna niet. Dus dat gaat hier heel langzaam. Net als koekjes en chips. Blijft meestal eeuwen liggen hier. Soms zelfs zo erg dat ik het weg moet gooien. Beetje zonde, maar ver over datum eten wij het ook niet meer op.

8. Hoe zorg je voor je eigen behoeftes en tijd voor jezelf?

Dat zou ik nog wel beter kunnen doen. Ik pas me toch vaak aan naar de kinderen. Hulp op school nodig? Dan zeg ik mijn sporten af als dat op die zelfde dag is. Vakantie? Dan sport ik alleen vroeg in de ochtend als Mark thuis is. Maar ik probeer wel te blijven bloggen en af en toe een serie kijken. Even tijd voor mezelf. Of creatief bezig zijn met een bepaald onderwerp, bijbel journaling bijvoorbeeld. Vaak werkt dat het beste met een thema zoals hieronder op de foto voor kerst.

bijbeljouranling droom

9. Hoe laat ga je naar bed?

We liggen rond half 7 in ons bed. Daar sluiten we de dag af samen met de kinderen. Dan lezen we samen uit de bijbel voor elke dag. Nola mag daarna altijd naar bed. Ik zing dan nog ons slaapliedje. Eigenlijk zijn het er 4, Slaap Nola zacht de Heer die houdt de wacht en dan nog 3 keer een zelf verzonnen liedje. Ik ga eigenlijk niet meer naar beneden, tenzij ik weg moet of visite krijg. Dan ga ik nog even bloggen of serie kijken. Tussen half 9 en half 10 is het meestal wel tijd dat ik ga slapen.

Gezond leven door middel van bodieboost 

10. Doe je aan diëten?

Nee, dat vind ik zelf niet. Ik probeer bewuste keuzes te maken. Dat betekend dat ik ook gewoon een ijsje kan eten, naar de mac kan gaan of ga wokken. En ook dat doe ik wel eens meerdere keren per week. Ik eet anders, meer groente en meer eiwitten, dan dat ik deed waardoor ik minder trek heb (behalve soms lekkere trek of emotie eten, niet zo goed!).

Dagboek #20 ontbijtje

11. Wat vind je van je lichaam?

Ik kan inmiddels zeggen dat er 10 kilo af is. Dat zegt de weegschaal tenminste. De meting gaat elke keer weer naar beneden. Heel fijn natuurlijk, maar het beeld in mijn hoofd blijft anders. Dat werd zo duidelijk toen ik mijn trouwjurk ging zoeken. Mijn beeld mijn lichaam was zo vervormd en anders. Ik heb echt een geweldige jurk gevonden, maar moest daarvoor wel anders naar mijn lichaam kijken. Dan blijkt maar weer dat veel in ons hoofd zit en niet direct met ons uiterlijk ansich te maken heeft. Ik voelde me nog hetzelfde dan met de 10 kilo erbij. Dat veranderd niet door afvallen.

12. Wat zou je anders willen doen om gezonder te leven?

Ik zou over de hele dag wel meer mogen bewegen en iets minder makkelijk sporten afzeggen. Of dan verplaatsen ipv afzeggen. Maar dat is wel lastig als je sporten gewoon niet zo leuk vind. Op dinsdag is het wel heel gezellig met Christel die ik inmiddels wel een vriendin durf te noemen. Gezellig kletsen en sporten. We hebben het over eten en hoe het gaat daarmee. Wat werkt en wat niet werkt qua afvallen. We hebben een zelfde postuur, dus veel herkenning bij elkaar. Maar verder niet echt. Misschien er eens wat vaker op uit met de kinderen met de fiets.

Ik tag lieve Daan van It’s a momlife. Ze is net bevallen van haar tweede kindje en schrijft daar ook over. Check zeker haar blog eens.

 

gezond leven als moeder tag Gezond leven als moeder. Hoe doe ik dat? Sport ik veel en beweeg ik enorm veel? Je leest het in deze tag

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: